1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. VIDEO! Täna toimub Eesti heategevuslik aktsioon Kevadkoputus
VIDEO! Täna toimub Eesti heategevuslik aktsioon Kevadkoputus

VIDEO! Täna toimub Eesti heategevuslik aktsioon Kevadkoputus

Carolyn on üks 270st tudengist, kes 11. mail heategevusaktsiooniga “Kevadkoputus” keeruliste perede aitamiseks raha koguvad. Sa tunned nad ära SOS Lasteküla voldiku, rinnamärgi ja koti järgi

Täna toimub aasta heategevuslik aktsioon „Kevadkoputus“, kus üle 270 Southwestern Advantage`i tudengi käivad ukselt uksele, et koguda raha perede heaks, kelle lapsi ähvardab oma emast ja isast eraldamise oht. SOS Lasteküla pikaajaline kogemus keeruliste perede abistamisel näitab, et õigeaegne toetamine võimaldab perel ise oma lapsed üles kasvatada.

Riik sellist ennetustegevust ei finantseeri ning vajalik rahasumma tuleb koguda lahkete annetajate abiga. Tudengite eesmärk on koguda ühe päevaga 68 000 eurot. Ustele koputatakse Tallinnas, Tartus ja nende linnade lähiümbruses ning Viljandis ja Hiiumaal.

Laste äravõtmine oma päris vanemate juurest ei lahenda probleemi

„SOS Lasteküla peretugevdusprogramm loodi 2008. aastal ning põhjused selleks olid väga lihtsad,“ ütleb SOS Lasteküla tegevdirektor Margus Oro. „Eestis eraldatakse igal aastal 400 last oma vanematest, abivajavaid lapsi on 7000. Oma tööd tehes nägime iga päev, et laste äravõtmine oma päris vanemate juurest ei lahenda probleemi, sest neis peredes sünnib lapsi aina juurde. Hoopis vajalikum on panustada ennetustegevusse ehk õpetada vanematele, kuidas lastekasvatamise ning igapäevaeluga paremini toime tulla. 10 aastaga oleme suutnud 450 perele tõestada, et lapse jaoks on parim kasvukeskkond oma kodu, mitte lasteküla ja meie töö tulemusena on 1100 last jäänud oma vanematega kokku. Kõik need pered saavad täna oma laste kasvatamise ja oma elu ohjamisega ise hakkama.“

Hoopis vajalikum on panustada ennetustegevusse ehk õpetada vanematele, kuidas lastekasvatamise ning igapäevaeluga paremini toime tulla.

Programm on avatud Narvas, Sillamäel, Kohtla-Järvel, Keila linnas, Harku vallas, endises Vasalemma vallas ning Keila vallas ja suvest alates ka Põltsamaal, Juurus ning Paldiskis. SOS Lasteküla peretugevdusprogrammi ühe aasta eelarve on 274 350 eurot.

Programmis osalemine on vabatahtlik

Peretugevdusprogrammis osalemine on pere jaoks vabatahtlik. Nõutav on vaid kolmepoolse lepingu allkirjastamine: pere esindaja, kohaliku omavalitsuse lastekaitsetöötaja ja SOS Lasteküla perede tugitöötaja. See on vajalik, et pere võtaks programmis osalemist tõsiselt ja suudaks vähemalt minimaalse aja, 6 kuud, programmis püsida.

Eelmisel aastal koguti aktsiooniga rekordilised 50 000 eurot

Igakevadine heategevusaktsioon Kevadkoputus toimub juba 12. korda. Ustele koputavad tudengid sõidavad suvel Ameerikasse hariduslikke raamatuid müüma ning sel moel oma õpinguteks raha koguma.

„Eelmisel aastal kogusime aktsiooniga rekordilised 50 000 eurot. Sel aastal loodame lahkete inimeste abiga rekordi ületada,“ märkis Southwestern Advantage Eesti esindaja Ranol Kaseväli. „Kogemused on näidanud, et ukselt uksele käimine on tegelikult inimestele sobilik annetusviis, sest tihti ei teata, kuhu või kuidas annetada. Heategevuslik aktsioon on noorte jaoks ka ideaalseks ettevalmistuseks ja proovikiviks, andes aimu, millised väljakutsed võivad neid USAs ees oodata.“

Kuidas Sina saad aitada?

Inimesed, kelle ukseni tudengid reedese aktsiooni raames ei jõua, kuid kes soovivad aidata, saavad peretugevdusprogrammi toetada, tehes ülekande SOS Lasteküla Ühingule EE062200221001178590, külastades SOS Lasteküla  kodulehte  või helistades annetusnumbritele 900 66 90 (5€), 900 66 80 (10€), 9006670 (25€).

Kuidas „Kevadkoputuse“ aktsioonis osalevat tudengit ära tunda, vaata  SIIT.

VAATA VIDEOT!

Head Uudised GoodNews