1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Aitame Antsul Aidata
  4. Video! Telesaade “Terve tervis” tutvustab Ants Väärsi abistamise kampaania lõpusirget
Video! Telesaade “Terve tervis” tutvustab Ants Väärsi abistamise kampaania lõpusirget

Video! Telesaade “Terve tervis” tutvustab Ants Väärsi abistamise kampaania lõpusirget

Monika Kuzmina ja Riina ReimanSaade “Terve Tervis” ja saatejuht Riina Reiman on sedapuhku Volkswageni keskuses ja mitte selleks, et valida telerahvale autot, vaid et valgustada heategevusliku kampaania “Aitame Antsul Aidata” kulgu. Ilmselt on suur osa Eesti rahvast sellest südamlikust ettevõtmisest kuulnud ning kampaania eestvedaja ja meediajuhi Monika Kuzmina sõnul ollakse õnnelikule lõpule väga lähedal — 16. veebruaril sõidab keskusest välja invabuss, roolis Põlvamaa mees ja haigete abistaja Ants Väärsi.

Monika Kuzmina räägib, et Ants ise on olnud ratastoolis ja seljatanud vähi ning kuna mees on ise haigustega nii tihedalt kokku puutunud, tahab ta raskeid haigusi põdevaid inimesi aidata. Juba kolm aastat on mees invataksoga inimesi vedanud, kuid auto on väsinud ja heade uudiste portaali Goodnews tiim otsustas tema kõrval olles kaasa aidata sellele, et Ants Väärsi saaks uue sõiduki, millega omakorda ise Eestimaa inimesi aidata.

Monika Kuzmina

Monikal on kaasas palju kirju inimestelt, keda Ants Väärsi on aidanud. Nende hulgas on 79-aastane Riias elav eestlane, kes Eestis külaskäigul olles sattus Valga ligidal avariisse, sai arstiabi, kuid Riiga tagasi jõudmiseks vajas invataksoteenust, sest istuda ta ei saanud, sai vaid lamada või püsti seista. Ants mitte ainult ei vea haigeid, vaid viib neid lausa arsti kabinetti, lepib ajad kokku ja teeb palju muud. Nüüdseks meie seast lahkunud 103-aastane memm tegi invatakso heaks tema võimaluste kohta suuri annetusi ja Ants vedas teda tasuta sinna, kuhu vaja, näiteks ka kirikusse.

Monika Kuzmina ja Riina Reiman2

Liiklusõnnetuses viga saanud 29-aastast Maitu viib Ants Põlvast Haapsallu taastusravile. Põlva pensionär Ilme Noorväli ütleb, et ta ei kujutaks ette, kui sellist teenust poleks — tema käis alles hiljuti Tartus peauuringutel ning Ants korraldas talle isegi saatekirja neuroloogi juurde. Proua Aita on ise ratastoolis ja Ants viib teda lausa silmaarsti kabinetti kohale. Kõik klientide sõnad invataksojuhi kohta kõlavad ülivõrdes.

Ants Väärsi_Foto_Terje Lepp

Monika teada on suur osa annetajatest need, kelle peres on raskelt haigeid või on nad ise põdenud. Ta kiidab ka Tallinna linnavalitsust, kes annetas Ants Väärsile 1000 eurot, annetusi on teinud veel mitmed omavalitsused, asutused ja kolm Riigikogu saadikut. Eraldi märgib Monika Kuzmina ära ka Statoili, kes kinkis invatakso tarvis kolmeks kuuks 2000 euro eest kütust. “Kampaania taga on tuhanded inimesed, paljud neist on annetanud mitmel kuul ja üks naine tuli Paides rattaga kohale, et raha tuua,” meenutab ta.

aitameantsulaidata

Järgnevalt tutvustab Monika Kuzmina uut invabussi, mille juures on hetkel veel omajagu teha. Hetkel on invabussis sees istmed, kuid olemas on ka kanderaamikinnitused, vajadusel saab istmed välja võtta ja patsient kanderaamiga sinna asetada. Auto peale kleebitakse ka suuremate abistajate logod, pannakse peale invatakso plafoon ja nii hakkabki valge invatakso ringi sõitma.

GoodNews

Hetkel on kampaaniaga kogutud üle 32 000 euro, vaja on 40 000 ning ürituse eestvedaja Monika Kuzmina lubab, et tiim ei lahku enne Ants Väärsi kõrvalt, kui see summa koos on.

VAATA VIDEOT!

Jüri Kukk Ajakirjanik