1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Tiiger minu sees
  4. VIDEO! “Tiiger minu sees!”! Heategevuskampaaniaga tiigri heaks liitus ka Mihhail Kõlvart
VIDEO! “Tiiger minu sees!”! Heategevuskampaaniaga tiigri heaks liitus ka Mihhail Kõlvart

VIDEO! “Tiiger minu sees!”! Heategevuskampaaniaga tiigri heaks liitus ka Mihhail Kõlvart

Mihhail Kõlvart seisab heategevuskampaaniaga „Tiiger minu sees“ selle eest, et Tallinna loomaaia tiiger Pootsman uue ja väärilise kodu saaks.

Meis kõigis on peidus võimas loom. Vahel see ärkab ja teeb tegusid, millele tagasi vaadates saab öelda: jah, ürgne jõud ja hingesuurus on võimas. Nimelt algatasid Tallinna Loomaaed ja Tallinna Loomaaia Sõprade Selts kampaania, mille toel ehitada tiigrite loodusliku kodu laadne Tiigriorg. Ala jaguneb hästi suureks aedikuks, mis imiteerib looduslikku ala, ning teiseks, väiksemaks, kus saab tiigrit vahetumalt tajuda, seejuures looma häirimata. Kampaaniaga liitus ka Mihhail Kõlvart.

Kampaaniaga liitus ka Mihhail Kõlvart

Täna teatakse Mihhail Kõlvartit lisaks poliitikukarjäärile ka kui võitluskunstide eestvedajat Eestis, taekwondo-sportlast ja treenerit. Kõlvart oli lapsena väikest kasvu, teistsuguse väljanägemisega ja tihti haige. Ta teab, mida tähendab koolikiusamine. See oli motivatsiooniks, et tegeleda võitlusspordiga. Peamine põhjus oli aga see, kui peksti üht teist poissi ja väike Mihhail aidata ei suutnud. Ta lubas endale, et kunagi ei tule enam olukorda, kus ta näeb ebaõiglust ja ei saa sekkuda.

Kõlvarti elus on sellega seoses olnud lugusid, mida ei tahaks meenutada, aga on olnud ka naljakaid juhtumeid. Kord märkas ta koolipoisina, kuidas üks mees teeb liiga naisterahvale. Väike Mihhail sekkus. Selgus aga, et tegemist on abielupaariga. Mihhail sai vastu kõrvu mõlemalt.

„Mehe jaoks on väga tähtis tunda, et ta suudab kaitsta mitte ainult ennast, vaid ka lähedasi ja vajadusel ka inimesi, keda ta ei tunne,“ arvab Kõlvart. Nüüd on tal selline töö, kus ta on iga päev rünnakute all ning see nõuab enesekindlust ja jõudu. Nõuab enesekindlust ja jõudu igale rünnakule mitte vastata. „Tõeline tiiger ei ründa iga kord, kui keegi teda provotseerib,“ räägib ta.

Nüüd seisabki Mihhail Kõlvart selle eest, et Tallinna loomaaia tiiger uue ja väärilise kodu saaks.

Tiigrioru valmimiseni elab amuuri tiiger vanas laohoones, mis ei paku paraku loomväärseid tingimusi. Hoolimata täbarast hetkeseisust on tiiger aga praegugi korralik külastajamagnet.

Ent tulevikus rõõmustaks iga uudistajat võimalus võluva kaslase tegemisi mitmekesisemalt jälgida – seda kas läbi klaasi või siis looma jaoks märkamatuks jäävast tunnelist. Veel enam, tulevikus rajatav troopilise pilvemetsa hoone loob võimaluse jälgida tiigri toimetusi isegi kohvikuaknast.

Kui ninasarvikud välja jätta, on tiigrist viimase saja aasta jooksul saanud kõige drastilisemalt hääbuv liik. Tiigrite arvukus on vähenenud rohkem kui 20 korda, levila on aga veelgi karmimalt ahenenud. Kui kavandatav Tiigriorg muutub tõeliseks tiigrite saatkonnaks Eestis, saab ka Tallinna loomaaed anda oma panuse selle ülimalt ohustatud liigi alalhoidu.

VAATA VIDEOT!

Head Uudised GoodNews