1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. 9. mai Teatejooks toetab ratastoolilapsi
9. mai Teatejooks toetab ratastoolilapsi

9. mai Teatejooks toetab ratastoolilapsi

9. mail toimub Eestis järjekordne Teatejooks, kus 5.-9. klasside lapsed jooksevad seekord liikumisvõime kaotanud laste heaks.

Teatejooksu korraldajate südamesoov on nakatada üha enam lapsi liikumisrõõmuga. „Teatejooks on kasvanud 12 000 osalejaga suursündmuseks ja mitmed koolid on juba teatanud, et plaanivad lisaks jooksul osalemisele korraldada 9. mail kogu koolipäeva liikumispäevana,“ sõnas Teatejooksu eestvedaja Erik Pallase.

Sel aastal paneb Teatejooks õla alla ratastoolilastele koosmängimise võimaluste loomisele. „Aitame koguda toetust Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskuse läheduses paikneva ratastoolipargi laiendamiseks. Keskuse mänguala kõrvale kavandatakse mitut uut atraktsiooni, sealhulgas ronimislinnakut ja eri kõrgustega liivakaste, mis võimaldavad liikumisvõime kaotanud lastel mängida õues  teiste lastega. Laps on laps, isegi kui liikumine on raskendatud, ja vajab selleks abivahendeid. Oleme lastele ja nende peredele üheskoos abiks!“ ütles Pallase.

Teatejooksud toimuvad kõigis maakondades kohalike koordinaatorite ja koolide koostöös. Jooks toimub viies vanusegrupis: 5., 6., 7., 8. ja 9. klassi noortele. Osalema oodatakse kaheksaliikmelisi võistkondi, kus vähemalt pooled osalejatest on tüdrukud. Iga osaleja jookseb olenevalt jooksukohast 200-400 meetrit. Registreeruda saab 24. aprillini.

Liikumisvõime kaotanud laste ravi Haapsalu Neuroloogilises Rehabilitatsioonikeskuses saab toetada aastaringselt, helistades heategevusnumbrile 900 7777 (ühe kõne hind on 7 eurot).

Head Uudised GoodNews