HEATEGEVUSLIK ÜHISKOKKAMINE I Tunnustatud Eesti kokkad jagasid nippe SOS Lasteküla noortele
Toidu- ja hõrgutiste ekspertfirma Reaton korraldas 12. detsembril ühiskokkamise meistriklassi SOS Lasteküla lastega koostöös Eesti Peakokkade Ühenduse, Tallinna Teeninduskooli ja kokkade Taigo Lepiku, Maru Metspalu, Diane Sarapuu-Kelderiga. Eesmärgiks oli anda noortele võimaluse katsetada praktilisi oskusi ja tutvustada kokanduse kui elukutse tagamaid.
Üritusel osales seitse last, kes tundsid huvi koka ameti vastu ja soovisid näha tunnustatud Eesti kokkade trikke lähemalt.
„Pea 30 aastat on Reatoni tähtsaimaks ülesandeks olnud toitlustuskultuuri edendamine, mida me teemetihedas koostöös valdkonna professionaalidega. Soovime, et SOS Lasteküla noored leiaksid endale sobivad elukutsed ja olen kindel, et kokaks saamine tähendab stabiilset karjääriarengut ning häid tulevikuväljavaateid,” ütles Reaton Eesti üksuse juht Andrejs Koroljov.
Arvestades, et valdkonna tulevik sõltub noortest professionaalidest, kellel on toitlustuskultuuri arendamine alles ees, korraldas Reaton kokkamist õppima minna soovivatele SOS Lasteküla noortele inspireeriva atmosfääriga ühiskokkamise. Ettevõte üllatas sarnase sündmusega ka Läti SOS Lasteküla noori. Leedus on koosviibimine planeeritud uue aasta algusesse.
“Soovime panustada kokakutse arengusse ja selle prestiižikaks muutmisesse terves Baltikumis. Oleme kindlad, et kvaliteetse toidu armastajad hindavad uusi valdkonnatalente kõrgelt,” ütles Koroljov ning lisas: “Oleme andnud kolme naaberriigi noortele võimaluse tutvuda kokanduskoolidega ja panna oma oskused proovile. Seeläbi kasvab nende huvi toitlustusvaldkonna vastu. Pean tunnistama, et noorte ja nende mentorite ühiskokkamise tulemusena valminud jõululaua road maitsesid ülimalt hästi.”