1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Eesti Loomakaitse Selts: hüljatud kassibeebil on parem, toetada saab edasi
Eesti Loomakaitse Selts: hüljatud kassibeebil on parem, toetada saab edasi

Eesti Loomakaitse Selts: hüljatud kassibeebil on parem, toetada saab edasi

Eelmisel reedel jõudis Eesti Loomakaitse Seltsini (ELS) teade, mille kohaselt leiti Põlvamaalt vanast suitsusaunast 3 väga noort kassipoega. Kahjuks kaks neist olid juba surnud ja kolmas apaatne. Selts kiirustas kohale, et uurida, mis on kiisudega juhtunud ja ellujäänud kassipoega aidata.

Kassibeebi leidmise hetkel. Foto: Eesti Loomakaitse Selts

“Reageerisime kohe. Palusime teatajal jääda kasside juurde, kuniks meie vabatahtlikuga kohale jõuame. Kuid kui kohale jõudsime oli teataja koos elus olnud kassipojaga lahkunud ja surnud kassipojad maha matnud. Kuna ellu jäänud kassipoeg oli apaatne, siis ei saanud me jääda surnud kassipoegi üleskavema ja uurima, millesse võisid nad surra vaid pidime kiiresti kiisubeebile järgi minema, et saaksime kiiremas korras loomaarsti juurde minna,” kommenteeris ELSi otsese abistamise juht Margit Midro.

Seltsi töötaja käis väikse nurrumootoriga samal päeval loomakliinikus. Kassipoeg oli väga kõhn, kuid muidu tundus kõik korras olevat. Kahjuks, aga eile, kassibeebi seisnud järsult halvenes, seega pidi temaga kiiresti loomakliinikusse sõitma. Kiisupoeg jäeti hetkel kliinikusse. Kassipoja aitamiseks võib Seltsil kuluda 1428 eurot.

Foto: Eesti Loomakaitse Selts

Selts palus 20. oktoobril abi kassibeebi elu päästmiseks ja üleskasvatamiseks, et sellest armsast tegelasest kasvaks terve ja tubli nurrumootor.

“Kassipoja seisund paraneb ja tundub, et kõik läheb hästi. Annetusi on praeguseks laekunud veidi alla 500 euro. Kuna tundub, et kassipoeg paraneb kiiremini, kui alguses arvati, siis tõenäoliselt arve nii suur ei tule, kui loomakliinik ennustas. Kuid kulud jäävad siiski üle 500 euro. Kuna tegemist veel väga väikese kassipojaga, kes peaks olema veel ema hoole all, siis mõne päeva hoiame pingsalt ta tervisel silma peal ja ootame ära kliiniku arve. Seejärel vastavalt muudame vaja minema annetuse summat,” ütles heade uudiste portaalile Eesti Loomakaitse Seltsi esindaja Geit Karurahu.

Kiisupoega saad aidata:

  • annetades helistades telefonidele 900 7200 (10€) või 900 7225 (4€)

Head Uudised GoodNews