1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. ABIELUVÕRDSUS I Eestimaa Rohelised kutsuvad inimesi annetama abieluvõrdsuse kampaania korraldamiseks
ABIELUVÕRDSUS I Eestimaa Rohelised kutsuvad inimesi annetama abieluvõrdsuse kampaania korraldamiseks

ABIELUVÕRDSUS I Eestimaa Rohelised kutsuvad inimesi annetama abieluvõrdsuse kampaania korraldamiseks

Eestimaa Rohelised kutsuvad kõiki Eesti progressiivseid inimesi annetama abieluvõrdsuse kampaania korraldamiseks.

Johanna Maria Tõugu, erakonna Tartu linnapeakandidaadi sõnul on abieluvõrdsuse  annetuskampaaniaga jõutud juba esimese eesmärgi, 2000 euro, lähedale. „Rohelised ei saa riigieelarvest mitte ühtegi senti, seega tuleb meil oma ideede ellu viimiseks teha allkirjade ja rahakogumise kampaaniaid. Meil juba õnnestus koguda ligi 36 000 allkirja, et kutsuda Riigikogu üles muutma perekonnaseadust, nüüd kogume raha, et alustada abieluvõrdsuse kampaaniaga,“ ütles Tõugu.

Tegemist on rahakogumisega, kus iga kingitud summa kohta lisavad suurannetajad sama palju juurde.  „Näiteks, kui annetatakse 25 eurot, lisavad suurannetajad samuti 25 ja kokku on meil 50 eurot, mille abil liikuda heatahtlikuma ja võrdsema ühiskonna poole,“ selgitas Tõugu. „Kogutud summa läheb vaid abieluvõrdsuse kampaania korraldamiseks. Oleme teinud kogutud summa kui ka plaani täielikult läbipaistvaks maandumislehel.

Kooseluseadus võeti vastu 2014. aastal ning see jõustus 2016. aastal. Tänase päevani pole vastu võetud rakendusakte, mis reaalselt tooks praktilisi muutusi  samasooliste paaride igapäevaelus. Abieluvõrdsuse kehtestamine annaks samasoolistele paaridele samad õigused ja kohustused nagu heteropaaridele, lihtsustaks igapäevaelu asjaajamist, aitaks tunda neil inimestel end Eestis turvaliselt ja säästaks paljude eestlaste vaimset tervist.

Erakond Eestimaa Rohelised usuvad, et me saame riigina paremini kohelda LGBT-inimesi. Roheliste eesmärk on, et Eestis kehtestataks abieluvõrdsus. Uuringud on näidanud, et lubades samasoolistel paaridel abielluda, tõuseb ühiskonnas ka üldine sallivus LGBT-inimeste vastu. Usume, et meil lasub kohustus muuta Eesti tulevik rohelisemaks, hoolivamaks ja võrdsemaks.

Head Uudised GoodNews