1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. AEROOBIKAGA HEAD TEGEMA! Lastefond kogub annetusi Võru puuetega laste hoiukodule
AEROOBIKAGA HEAD TEGEMA! Lastefond kogub annetusi Võru puuetega laste hoiukodule

AEROOBIKAGA HEAD TEGEMA! Lastefond kogub annetusi Võru puuetega laste hoiukodule

heategevuslik aeroobika8. mail algusega kell 18.00 leiab Võru Spordikeskuses aset heategevuslik aeroobikaõhtu „Aitame aidata“, mille piletitulu suunatakse SA TÜK Lastefondi vahendusel Võru Järve koolis tegutsevale sügava ja raske puudega laste hoiukodule.

Juba viiendat korda toimuval aeroobikaõhtul tutvustatakse osalejatele uusi ja huvitavaid treeningstiile. Seekordsel üritusel viivad treeninguid läbi tunnustatud külalistreenerid Sandra Raju (MyFitness Tallinn), Erle Liivak (Iirimaa spordi- ja tantsuklubid) ja Liisi Kurusk (Zumba-treeningud Põlvamaal). Lisaks astuvad etteastetega üles Võimlemisklubi Janika Võru osakonna lapsed ning avatud on lastehoid, et võimaldada lapsevanematele muretut treeningutes osalemist. Lapsi on rõõmustamas ka Lastefondi maskott Mõmmik.

Esmakordselt on aeroobikaõhtul ka heategevuslik pool: ürituse sissepääs maksab 5 eurot ning kogu piletitulu läheb sügava ja raske puudega laste hoiuteenuse rahastamiseks Võru hoiukodus. Lisaks on kõigil soovijatel võimalus teha oma annetus ka ülekandena Lastefondi annetuskontodele märksõnaga „Võru aeroobikaõhtu“.

Ettevõtmise üks eestvedajatest, Võru Spordikeskuse rühmatreeningute treener Eliise Abel selgitab, et aeroobikaõhtut planeerides tekkis korraldusmeeskonnal soov lisada üritusele juurde midagi uut ja erilist ning ühiste arutelu tulemustena leiti, et selleks võiks olla heategevuslik külg.

„Teemasse süvenedes jõudsin Lastefondini, mille tegevjuht, samuti Võrust pärit Sandra Liiv pakkus välja võimaluse teha head Võru Järve kooli juures tegutsevale sügava ja raske puuetega laste hoiukodule. Leidsin, et see on väga tänuväärne ettevõtmine, mida oleks rõõm toetada. Ja veelgi enam, kõik aeroobikaõhtul osalejad saavad selles kaasa lüüa ja saame kõik koos natuke head teha,“ räägib ta.

Täpsem info aeroobikaõhtu kohta ning treeningute kava on leitav ürituse Facebooki lehelt: https://www.facebook.com/events/446920142139075/

Sügava ja raske puudega laste hoiukodude toetuseks on Lastefond annetusi kogunud alates 2014. aastast, mil alustati kampaaniaga nelja hoiukodu rajamiseks Eestis, et aidata peresid, kus kasvamas kõrge hooldusvajadusega laps ning kus tööl käimine ja hetk iseendale ei ole igapäevane privileeg. Tänaseks on loodud hoiukodud Tartusse, Pärnusse, Jõhvi ja Võrru, kus heade annetajate abiga on eelneva aasta jooksul saanud teenust 60 sügava ja raske puudega last.

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond on üks vanimaid ja suuremaid üle-eestilisi heategevusorganisatsioone, mis on alates 2000. aastast annetajate abiga toetanud erinevatele haiglatele seadmete soetamist ning sadu eriravi või -hooldust vajavaid lapsi ja nende peresid kokku kahe miljoni euroga. Lastefondi vahendusel on võimalik haigeid lapsi aidata hakates püsiannetajaks aadressil http://lastefond.ee/annetajale/pusiannetus.

Head Uudised GoodNews