1. Avaleht
  2. Heategu
  3. Äge! Sillamäe koolilastele annetati 45 arvutit
Äge! Sillamäe koolilastele annetati 45 arvutit

Äge! Sillamäe koolilastele annetati 45 arvutit

Algav kooliaasta toob rõõmusõnumeid Sillamäe lastele, kes saavad peagi kätte 45 arvutit. Ettevõtetelt annetustena saadud seadmed jõuavad nende õpilasteni, kes neist enim puudust tunnevad.

Telia Eesti annetas MTÜ Lastekaitse Liidule 37 arvutit, mida seadsid töökorda ettevõte praktikandid. Neile lisandusid Saku Tervisekeskuse annetatud arvutikomplektid, millest 8 läheb samuti Sillamäe õpilastele, nagu ka ettevõttelt Wise saadud monitorid. Swedbanki annetuse eest osteti distantsõppe jaoks vajalikke veebikaameraid.

“On ääretult oluline, et ükski koolinoor ei jääks tehnoloogiliste vahendite puudumise pärast õppetööst või üldisest digitaalsest kaasatusest kõrvale,” ütles Telia Eesti toetustegevuste juht Elo Võrk. “Kuigi riik on täna teinud palju, et igal arvutist puudust tundval õpilasel oleks vajalik seade tagatud, sõltub see suuremal määral ikkagi koolidest ja omavalitsustest. Olukord täna on piirkonniti väga erinev ja paljudel noortel puudub võimalus õppimiseks enda isiklikku arvutit kasutada. Kui vähegi võimalik, soovime alati omapoolset panust lahenduse leidmisel anda.”

“Täname Lastekaitse Liitu tänuväärse projekti “Igale koolilapsele oma  arvuti” südamega eestvedamise ja suurepärase koostöö eest omavalitsusega. Palju tänusõnu kogu Sillamäe linna poolt lahketele arvutiteannetajatele, tänu kellele saavad Sillamäe suurperede ja teiste meie abivajavate perede lapsed koolitöödeks vajalikud seadmed,” ütles Sillamäe linnapea Tõnis Kalberg. “Üle veebi peetavad koolitunnid on tänapäeva reaalsus ja arvuti olemasolu igale koolilapsele äärmiselt vajalik. Sillamäe koolilasteni jõuab 45 arvutit – see on suur abi. Täname veel kord!”

“Lastekaitse Liit on Telia Eestiga teinud koostööd ka varem,” ütles liidu projektijuht Ireen Kangro ja lisas, et seda suurem oli rõõm teha taas üheskoos head ja kasulikku projekti “Igale koolilapsele arvuti” raames. “Usun, et meie koostöö ka arvutiprojekti raames on pikaajaline.”

Koostöö sujus ka teiste partneritega. Ireeni sõnul oli suhtlus Saku Tervisekeskuse töötaja Ülo Madissooniga väga sõbralik ja asjalik. “Ülo oli ääretult lahke, seades need iseseisvalt laste jaoks töökorda ja tuues arvutid ise büroosse,” ütles ta. Ireen kiitis ka Wise’i, kelle seadmed on alati väga heas korras. Neid on tema sõnul alati rõõm kooliõpilastele vahendada. “Väga asjalik koostöö oli ka kohaliku omavalitsusega, eeskätt Anneli Rantsiga, kes ei pidanud paljuks suhelda meiega ka puhkuse ajal, tehes seda rõõmuga,” ütles Ireen.

“Augustikuus toimunud arvutite annetamine ja töökorda seadmine on järjekordne näide sellest, kuidas vabatahtlikkusel põhineval koostööjõul pole piire, sest headus, see on piiritu,” ütles Kangro ja lisas, et tema südame teevad eriliselt soojaks nii staažikad annetajad, nagu Wise, kes peavad liitu meeles jooksvalt ilma, et nende uksele koputaks, kui ka uued ettevõtted, nagu Telia Eesti ja Saku Tervisekeskus, kes ise nende poole pöördusid.

“Lastekaitse Liidu suur soov on, et meil tekiks pikaaegne koostöö ettevõtjatega, kes teaksid, et projekt “Igale koolilapsele arvuti” hingab edasi ka siis, kui suurem kriis on möödas,” ütles Kangro lõpetuseks.

Head Uudised GoodNews