1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Ajakiri “Vaimupuu” on ajakiri vaimupuudega inimestele, mille üks toimetajatest on kirjanik Kerttu Rakke
Ajakiri “Vaimupuu” on ajakiri vaimupuudega inimestele, mille üks toimetajatest on kirjanik Kerttu Rakke

Ajakiri “Vaimupuu” on ajakiri vaimupuudega inimestele, mille üks toimetajatest on kirjanik Kerttu Rakke

Millest räägib ajakiri Vaimupuu?

Nagu öeldud, on see ajakiri eelkõige vaimupuudega inimestele, nende pereliikmetele, sõpradele ja hooldajaile. Ajakiri on neljavärvitrükis, enamjaolt kergesti loetav ning seda jagatakse tasuta.
Igast numbrist leiab rubriigi „Meie inimesed”, kus on portreelugu mõnest toredast, endaga hakkama saavast vaimupuudega inimesest.
Rubriigis „Meie sõbrad” teeb ajakiri juttu teiste tugiorganisatsioonide inimeste ja ametnikega, kellest sõltub vaimupuudega inimeste käekäik.
Rubriigis „Külaline” saab sõna avaliku elu tegelane, kes oma igapäevatöös ei puutu kokku vaimupuudega inimestega.
Ajakirja tagakaanel on alati mõne vaimupuudega inimese joonistus. Avaldatud on ka vaimupuudega inimeste ajakirjanduslikke kaastöid.
Lisaks jagatakse ajakirjas infot seadusemuudatustest, reklaamitakse eelseisvaid üritusi jne.

Milleks on vaja ajakirja vaimupuudega inimestele?

Suur osa inimestest puutub puudega inimestega kokku vaid sotsiaalreklaamide kaudu, kus otsitakse raha, et katta inimeste elementaarseid vajadusi. Nii jääb tihti puudega inimestest mulje, nagu nad ei teekski päev otsa midagi muud kui mõtleksid vaid oma puudest. Tegelikult see nii ei ole. Vaimupuudega inimesed ei ole lollid, nad on lihtsalt teistmoodi. Nende mõtted ja tegemised on väärt, et neid teistega jagada.

Ajakirja tegijad soovivad, et ajakirja kaudu saaksid erinevad tugiliidud üle Eesti innustust vaimupuudega inimeste kaasamisel ühiskonnaellu. Praeguse kehva tööhõive juures on paraku kurb fakt, et vaimupuudega inimestel on väga raske tööd leida. On oluline, et neil oleks põhjust kodust välja tulla. Pisut tuulutamist teeb igaühele head.

Kuidas saad sina aidata? 

Ajakirja projekti on võimalik ellu viia tänu partneritele, toetajatele ning erinevatele toetusprogrammidele. Heade toetajate nimekirja leiab MTÜ Vaimupuu kodulehelt.
Kui sina soovid anda oma panuse vaimupuudega inimeste aitamises, siis selleks on avatud kontonumber, milleks on a/a: 2210 5367 1605 Swedbank, MTÜ Vaimupuu.

Vaimupuu – ajakiri, mis ühendab vaimupuudega inimesi.

Lisainfo: www.vaimupuu.ee

Head Uudised GoodNews