1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. BALTI JAAMA TURUL I Populaarne toidupäästmise e-pood avas Tallinnas esimese päris kaupluse
BALTI JAAMA TURUL I Populaarne toidupäästmise e-pood avas Tallinnas esimese päris kaupluse

BALTI JAAMA TURUL I Populaarne toidupäästmise e-pood avas Tallinnas esimese päris kaupluse

Noorte ettevõtjate poolt asutatud Eesti esimene „parim enne“ ja sellele lähenevate kaupade e-pood Sumena.ee on poole aastaga päästnud 150 000 toodet ning avas täna Balti jaama turul füüsilise esinduse, kuhu inimesed saavad kohale tulla.

Sumena asutaja Oliver Sebastian Lambi sõnul on tavapoodide rekordiline hinnatõus kasvatanud nõudluse soodsama, kuid tegelikult sama hea toidu vastu lakke. „Püsitellijaid on juba tuhatkond ja väga paljud inimesed küsisid võimalust ise poodi kaubale järgi või valima tulla. Vastavalt nõudlusele on plaanis edasi füüsiliste poodidega laienemisega jätkata,“ ütles Lamp.

„Balti jaama poes on esialgu sadakond erinevat toodet. Enamus neist polegi tegelikult „parim enne“ tähtaega ületanud, vaid lähenevad sellele, aga on kordades tavahinnast soodsamad. Esialgu pakume niiöelda riiulikaupa ja laiendasime füüsilises poes ka sortimenti – saame nüüd ka raskema klaastaaraga kaupu müüa, mida muidu oli pakiautomaati ebamugav saata. Edaspidi on plaanis ka sügavkülmutatud asju müüma hakata, et inimene saaks siit suure osa igapäevasest toidukorvist kätte,“ lisas Lamp.

„Me saame kaubad ise väga odavalt kätte, sest tootjad ja maaletoojad ei oska nendega suurt midagi teha ja anname ka ise soodsalt edasi. Näiteks hakkasime just müüma konkurentsitult kõige odavamat kohvi Eestis, millel on veel „parim enne“ tähtajani pikk maa minna,“ ütles Lamp.

„Eestis raisatakse igal aastal 164 miljoni euro väärtuses ligi 167 000 tonni toitu, millest suure osa saaks tegelikult ära tarbida. Üldjuhul ei lange „parim enne“ tähistusega toidu kvaliteet või omadused kuid ja isegi aastaid peale tähtaja möödumist. Toidupäästmises pole midagi häbeneda, hoopis vastupidi. Kui inimene korra proovib ja näeb, et toode on sama hea, siis tuleb ta tagasi,“ kirjeldas Lamp.

Sumena käivitasid kaks noort rohelise mõtteviisiga ettevõtjat Joosep Kaljula ja Oliver Sebastian Lamp ning praegu on poe valikus 300 toodet maiustustest ja mahladest kuni kuivainete, ilutoodete ja loomatoiduni.

Head Uudised GoodNews