1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Colonna ja ITK kogusid üle 90 000 euro
Colonna ja ITK kogusid üle 90 000 euro

Colonna ja ITK kogusid üle 90 000 euro

Colonna Heategevusfond koostöös Ida-Tallinna keskhaigla sünnitusmajaga kogus heategevuskampaania „Aita päästa elu“ käigus vastsündinute toetuseks rekordilised 90 680 eurot.

2018. aasta lõpus läbi viidud heategevuskampaania eesmärk oli koguda raha sügavalt enneaegsete laste stabiliseerimislaua Lifestart ostmiseks. 65 000 eurot annetasid Colonna heategevuslikul galaõhtul osalenud eraisikud ja ettevõtted. Suurimad panustajad olid Colonna Heategevusfondi asutaja Roberto de Silvestri, Colonna investeerimisfirma kaasasutaja Andrea Agostinone, mitmed ettevõtte investorid ja külalised.

Sünnitusmaja neonatoloogia osakonna juhataja Pille Andressoni sõnul jõuab stabiliseerimislaud mobiilse seadmena nii sünnitustuppa kui ka operatsioonisaali: „Stabiliseerimislaud on ainulaadse disainilahendusega elustamisseadmetega varustatud vastsündinu soojendusvoodi, mis on kergesti paigutatav ema lähedale. See loob tingimused viivitada vastsündinu nabaväädi läbilõikamisega ja aitab sügavalt enneaegsel beebil üsavälise eluga loomupäraselt kohaneda, kuna laps saab platsentast veel mõnda aega hapnikurikast verd, et avaneks tema kopsud ja ta hakkaks iseseisvalt hingama. Samal ajal on võimalik kohe alustada abi vajava beebi hingamise ja südame töö toetamisega. Meie ämmaemandad ja arstid on läbinud koolituse ja väga rahul kõigi stabiliseerimislaua võimalustega.“

Lisaks kasutab fond 45 000 eurot Lõuna-Eesti, Rakvere ja Kuressaare haigla sünnitusosakondade toetuseks. Nimetatud maakonnahaiglad kasutavad 15 000-euroseid annetusi loote seisundi jälgimiseks mõeldud kardiotokograafide ehk KTG-aparaatide ostmiseks. Uued aparaadid on haiglatele väga vajalikud, kuna Lõuna-Eesti ja Rakvere haiglal on tänaseni kasutuses olnud kaks KTG-aparaati vanusega 15 ja 20 aastat, Kuressaare haiglal vaid üks aparaat, mis on pidevas kasutuses. Seadmete ostust üle jääv summa suunatakse fondi tulevaste heategevusprojektide katteks.

2018. aastal loodud Colonna Heategevusfondi asutaja on kinnisvarainvesteerimisfirma Colonna, mis alates 2013. aastast on heategevuskampaaniate käigus kogunud vastsündinute ja ennetähtaegsete laste aitamiseks ITK ja Pelgulinna sünnitusmajadele ning erinevatele maakonnahaiglatele üle 210 000 euro. Eelnevatel aastatel on soetatud vastsündinute elustamislaud, kuvöös, vastsündinu ajumonitor, aju hapnikusisalduse mõõteseadmed ning renoveeritud kaks peretuba.

Head Uudised GoodNews