1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Doonorid toetavad vähekindlustatud Hiiumaa peresid
Doonorid toetavad vähekindlustatud Hiiumaa peresid

Doonorid toetavad vähekindlustatud Hiiumaa peresid

Foto: Riina Vaikmaa

Põhja-Eesti Regionaalhaigla verekeskus kingib doonorite abil rahvusvahelisel veredoonorluse päeval 14. juunil Hiiumaa vähekindlustatud peredele magusad meenepakid.

Aasta jooksul on PERH verekeskuses verd loovutanud doonoritel olnud võimalus valida sümboolse meene asemel annetuskaart, toetamaks vähekindlustatud peresid. Annetuskaarte on aastaga kogunenud 509 ning nende abil kingitakse 48 Hiiumaa pere igale liikmele kingikotid šokolaadide ja meepurgiga.

„Meil on siiras heameel, et nii paljud doonorid soovivad lisaks vereloovutusele aidata heategevusega teisi Eestimaa inimesi ka muul moel,“ ütles PERH verekeskuse doonorluse arendusjuht Ülo Lomp. „Loodame, et magusast kingikotist on hiidlastele palju rõõmu ja täname selle žesti eest kõiki annetuskaardi valinud doonoreid.“

Verekeskus annab kingikotid peredele üle homme kell 11.30-13.00 Käina kultuurikeskuse saalis. Peresid tervitavad Käina vallavanem Omar Jõpiselg, Hiiumaa Rehabiliteeritute Ühingu MEMENTO esindaja Vilma Tikerpuu ja verekeskuse õendusjuht Heidi Saar, esinevad muusik Marek Sadam ja etleja Triin Helimets.

Vahetult enne sündmust saavad soovijad Käina kultuurikeskuses kell 08.00-11.00 verd loovutada.

Vähekindlustatud perede toetamise mõte sai PERH verekeskuses alguse eelmisel aastal. Mullu toetasid doonorid 204 annetuskaardi abil 25 Kullamaa perekonda. Verekeskus jätkab algatusega ka tulevikus.

Head Uudised GoodNews