1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Doonorid ja Sõbrad
  4. Doonoritelgid alustavad täna Rakverest
Doonoritelgid alustavad täna Rakverest

Doonoritelgid alustavad täna Rakverest

DoonortelkPõhja-Eesti Regionaalhaigla verekeskuse, päästeameti ja kaitseväe koostöös alustavad doonoritelgid täna suviseid väljasõite Rakvere keskväljakult. Virumaa doonorid saavad telkides verd loovutada kolmel päeval: täna ja homme kell 12-18 ning ülehomme kell 11-17.

“Kõik terved ja abivalmis inimesed on väga oodatud suvel doonoritelkidesse või verekeskustesse verd loovutama, sest puhkusteperioodil jääb doonoreid vähemaks ning verevarud kipuvad madalaks jääma,” ütles Regionaalhaigla verekeskuse arendusjuht Ülo Lomp. “Suvepuhkus on hea aeg vereloovutuseks, eriti kui muul ajal on selleks keeruline aega leida.“

Doonoritelgid peatuvad järgmisena 16.–17. juunil Tallinna Vabaduse väljakul. Haapsalu lossiesisel platsil saab verd loovutada 7.–9. juulini ning Paide kultuurikeskuse juures 22.–24. juulini. Rakvere linna keskväljakul on doonoritelgid 11.–12. augustil, Tallinna Vabaduse väljakul 18.–19. augustil, Rapla kultuurikeskuse juures 25.–26. augustil ning Keila kultuurikeskuse juures 28.–29. augustil. Lisaks telkidele peatub verekeskuse väljasõidumeeskond sel suvel pikemalt ka 15.–17. juulini Kuressaare kultuurikeskuses.

”Ka doonor on riigikaitsja” juhtlause all püstitatakse doonoritelgid kaheksandat suve. Möödunud suvel loovutas Regionaalhaigla telkides 17 päeva jooksul verd 2269 inimest, kellest 432 olid esmased doonorid. Doonorid loovutasid kokku 1021 liitrit verd.

Rohkem infot www.verekeskus.ee/doonoritelgid ja Facebooki fännilehel Doonorid ja Sõbrad.

Head Uudised GoodNews