1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Eesti annab Filipiinidele humanitaarabi ja saadab appi kaks päästemeeskonna eksperti
Eesti annab Filipiinidele humanitaarabi ja saadab appi kaks päästemeeskonna eksperti

Eesti annab Filipiinidele humanitaarabi ja saadab appi kaks päästemeeskonna eksperti

Eesti annab Filipiinidele humanitaarabi ja saadab appi kaks päästemeeskonna ekspertiTäna saadab välisministeerium taifuunist laastatud Filipiinidele kannatanuid abistama kaks Eesti päästemeeskonna eksperti ning humanitaarabitöötajate baaslaagri ülesehitamise varustust ja tehnikat. Eesti päästemeeskonna eksperdid aitavad humanitaarabilaagrit üles ehitada. Samuti eraldab Eesti Filipiinidele humanitaarabiks 150 000 eurot.

Välisminister Urmas Paeti sõnul on Filipiine tabanud selle sajandi üks suuremaid taifuune põhjustanud väga suurtes mõõtmetes katastroofi. „Praegu peab rahvusvaheline kogukond keskenduma katastroofipiirkonnas olevatele inimestele abi andmisele ja eluks vajaliku tagamisele. Tuhandete inimeste kodud on hävinenud, teed on läbimatud ning inimestel on puudus toidust ja puhtast veest ning peavarjust,“ ütles välisminister Paet. „Kannatanute abivajadused selguvad täpsemalt järgmiste päevadega ning oleme ka edaspidi valmis tuge pakkuma,“ ütles ta.

Eesti päästemeeskond sõidab Filipiinidele Rahvusvahelise Humanitaarabi Partnerluse võrgustiku (International Humanitarian Partnership, IHP) kaudu koos Rootsi, Norra, Soome, Taani ja Luksemburgi päästjatega.

Välisministeerium on otsustanud abistada Filipiinide katastroofipiirkonnas olevaid lapsi ÜRO Lastefondi (UNICEF) kaudu 100 000 ja Punase Risti kaudu 50 000 euroga.

Möödunud nädala reede varahommikul tabas Filipiinide Samari saart ja seejärel üle paari miljoni elanikuga Leyte saart üks kõigi aegade tugevaim taifuun. Võimude hinnangul mõjutas taifuun ligikaudu 4,3 miljoni inimese elu 36 provintsis. Kõige rohkem said kannatada Leyte pealinn Tacloban ja sellest kümne kilomeetri kaugusel samuti rannikul asuv Palo. Praegune arvatav taifuuniohvrite arv kasvab kardetavasti hüppeliselt ning tormist laastatud riik vajab kiiresti hädaabi.

Head Uudised GoodNews