1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Eesti disainer-köösner Ilona Abdullajeva pakub lasterikastele peredele unistuste rõivaid
Eesti disainer-köösner Ilona Abdullajeva pakub lasterikastele peredele unistuste rõivaid

Eesti disainer-köösner Ilona Abdullajeva pakub lasterikastele peredele unistuste rõivaid

Eesti disainer-köösner Ilona Abdullajeva pakub lasterikastele peredele unistuste rõivaidTänasest kuni 10.septembrini ootavad Eesti Lasterikaste Perede Liit ja disainer Ilona Abdullajeva moemaja kõigilt Eesti nelja ja enama lapsega peredelt joonistusi nende unistuste rõivastest. Septembri lõpuks selguvad kümme peret, kes saavad võimaluse oma unistuste rõivaeseme tasuta õmblemiseks Ilona Abdullajeva moemajas.

„Meil on väga hea meel, et ettevõtjad märkavad lasterikkaid peresid ja mõistavad vajadust neid toetada,“ lausus Eesti Lasterikaste Perede Liidu president Aage Õunap. „Ilona Abdullajeva idee ja soov panna pered koos unistama ja joonistama moodsaid rõivaid, mida moemaja hiljem oma kulul ka valmis õmbleb, on kindlasti tore väljakutse.

Ilona Abdullajeva: „Tegin umbes kuu aja eest otsuse, et enam ma sotsiaalmeedias asju tasuta jagada ei taha, pigem teeks seda sihipäraselt ja toetaks neid, kes tuge vajavad,“ rääkis Ilona Abdullajeva. „Kuna minu peres kasvab viis alaealist last, siis esimene mõte tuligi seoses suurperedega.“

Abdullajeva sõnul võttis ta ühendust Eesti Lasterikaste Peredel Liiduga ning tutvustas oma ideed. „Liidule mõte meeldis ning sellest sündiski otsus käivitada heategevus projekt,“ selgitas ta. „Kuid selleks, et tuhandetest lasterikastest peredest valida välja kümme, otsustasime teha joonistusvõistluse. Ootame igalt perelt ühe pereliikme unistuste rõiva disaini ja kirjeldust. Pered, kes suudavad põnevamad ja rohkem läbimõeldud rõivaid joonistada, need saavad meilt tasuta õmbluse.“ Ilona Abdullajeva sõnul võivad lapsed ja nende vanemad unistada kõigest: kleitidest, mantlitest, pükstest, kasukatest, mütsidest, spordirõivastest. „Loodan, et saame partneriks ka mõne kangafirma, kes omalt poolt vajaliku materjaliga varustaks. Kindlasti ei tule peredel midagi maksta.“

Ilona Abdullajeva Moemaja (OÜ Tallinna Rätsepad ja Karusnaha Meistrid) on individuaalõmbuse ateljee, mis asub Tallinnas Tõnismäel. Ateljee töötab neljal suunal: karusnahast rõivad ja kotid; nahast kleidid ja jakid; 1-Tunni-Kleidid (kiirtöö) ja teistele disaineritele suunatud nn esimeste prototüübite valmistamine.

Eesti Lasterikaste Perede Liit koondab üle 1200 nelja- ja enama lapselise pere erinevatest Eestimaa piirkondadest.

Lisainformatsiooni leiab Eesti Lasterikaste Perede Liidu kodulehelt.

Head Uudised GoodNews