1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. EESTI INIMESED ON HEAD! Eesti inimesed on annetanud taaraautomaatide kaudu miljon korda
EESTI INIMESED ON HEAD! Eesti inimesed on annetanud taaraautomaatide kaudu miljon korda

EESTI INIMESED ON HEAD! Eesti inimesed on annetanud taaraautomaatide kaudu miljon korda

Selle nädala seisuga on Eesti inimesed taaraautomaatidel olevat heategevuslikku annetusnuppu vajutanud miljon korda ning tänu annetustele on Heategevusfond Aitan Lapsi pakkunud lastele positiivseid kultuurielamusi rohkem kui 1,1 miljoni euro ulatuses.

2011. aastal loodud Heategevusfond Aitan Lapsi eesmärk on pakkuda lastele positiivseid elamusi ja emotsioone, viies lapsed muuseumisse, teatrisse, kunstinäitustele, kontsertidele, spordivõistlustele ja muusikasündmustele. Kõik taaraautomaatide kaudu annetatud raha suunatakse laste kultuuriprojektide toetamiseks.

“Miljon korda annetusnupu vajutamist on väga oluline verstapost, mis näitab, et heategevus ning seeläbi positiivsete emotsioonide loomine lastele on väga paljudele inimestele oluline ja südamelähedane teema,” ütles Aitan Lapsi juhatuse liige Eve Männik.

“Aitäh kõigile senistele ja tulevastele annetajatele, kes on taaraautomaadil annetusnuppu vajutades aidanud tuua palju rõõmsaid ja positiivseid kultuuriemotsioone oma kodukandi lasteni,” lisas Männik.

Kümne tegutsemisaasta jooksul on Heategevusfond Aitan Lapsi saanud lahkete annetajate abil positiivseid emotsioone tagada rohkem kui 1,1 miljoni euro eest, kusjuures annetuste arv kasvab aasta-aastalt. Keskeltläbi vajutatakse taaraautomaadi annetusnuppu 400 korda päevas. Tänaseks on teatri, muusika-, kirjandus-, spordi- ja kunstielamusi saanud nautida üle 163 000 lapse.

“Tinglikult võime öelda, et oleme kümne aastaga ühe põlvkonna kultuurirahvast annetuste abil üles kasvatanud ning oleme saanud palju meeldivat tagasisidet nii lastelt, nende vanematelt kui ka õpetajatelt,” märkis Eve Männik. “Loodame väga, et saame veel mitmetele põlvkondadele lastele seda rõõmu pakkuda.”

Laste kultuurielamuste heaks on võimalik pandipakendite tagatisraha annetada üle Eesti kokku 367 taaraautomaadis.

Head Uudised GoodNews