1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Eesti tippmuusikud kingivad lasterikastele peredele jõulurõõmu
Eesti tippmuusikud kingivad lasterikastele peredele jõulurõõmu

Eesti tippmuusikud kingivad lasterikastele peredele jõulurõõmu

Tõnu Kaljuste, Eesti Filharmoonia Kammerkoor ja Tallinna Kammerorkester annavad 8.-11. detsembrini kontserte kavaga „Jõul“ Eesti erinevais paigus, kus koostöös MTÜ Eesti Lasterikaste Perede Liiduga pakutakse paljudele peredele võimalust minna nautima igihaljast jõulumuusikat.

Eesti Filharmoonia Kammerkoori tegevjuht Esper Linnamägi ütleb, et kuna jõulud on peredega kokkutulemise aeg, siis soovib kammerkoor veeta seda kaunist aega koos oma parimate muusikutest sõpradega, Tõnu Kaljuste ja Tallinna Kammerorkestriga. „Mis võiks olla veel parem, kui saame jagada seda koosolemise rõõmu ka paljude teiste peredega, kutsudes neid koos lastega nautima ilusat jõulumuusikat,“ lisab Linnamägi.

Kontsertidel Pärnus, Käinas ja Tallinnas kõlavad armastatud jõululaulud, nagu näiteks „Üks roosike on tõusnud“, „Ma tulen taevast ülevalt“, „Oh kuusepuu“ „Karjased, oh öelge meile“ „Püha öö“ ja paljud teised, mis on seatud spetsiaalselt keelpilliorkestrile ja koorile. Pidulikkust ja sära kavasse lisab veelgi kahele koorile, solistidele ja instrumentidele loodud „Dixit Dominus“, mis kuulub Antonio Vivaldi olulisemate kirikuteoste hulka. Võimsas teoses soleerivad Eesti Filharmoonia Kammerkoori solistid Yena Choi, Laura Štoma, Anna Dõtõna, Danila Frantou, Raul Mikson ja Geir Luht.

Head Uudised GoodNews