1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Epp Maria Kokamägi, Reti Saks ja Mart Sander panevad oma loomingu heategevuslikule kunstioksjonile
Epp Maria Kokamägi, Reti Saks ja Mart Sander panevad oma loomingu heategevuslikule kunstioksjonile

Epp Maria Kokamägi, Reti Saks ja Mart Sander panevad oma loomingu heategevuslikule kunstioksjonile

Mart Sander14. juunil kell 13.00 toimub Pärnu Port Artur II kaubanduskeskuse aatriumis heategevuslik kunstioksjon “Pärnu kunstnikud varjupaiga heaks”, mille tulud lähevad Pärnu varjupaiga koertemaja ehituseks. Ettevõtmisele annetavad oma teose teiste hulgas ka Epp Maria Kokamägi, Reti Saks ja Mart Sander.

Oksjonit läbi viiva Mart Sanderi jaoks on loomade õiguste eest seismine alati tundunud tähtis. „Eks näitabki inimeste ja ühiskonna tugevust see, kuidas nad suudavad seista ühiskonna kõige nõrgemate liikmete eest, nende eest, kes ise sõna võtta ei saa. Mul on rõõm olla Eestimaa Loomakaitse Liidu üks taasasutajaliikmetest. Ja kõige tähtsam – olen ise mitu põlvkonda loomi oma peres üles kasvatanud,“ tõdes Sander.

Oksjonile minevate kunstitöödega on võimalik tutvuda näitusel, mis on olnud avatud Pärnus alates 2. juunist Port Artur II majas.

Pärnu loomade varjupaiga juhataja Mari Hagi sõnul on oksjoni korraldamisel mõeldud ka inimestele, kes ei saa Pärnusse kohale tulla. „Pakkumisi saab teha kohapeal ning samal ajal ka internetis aadressil parnu.varjupaik.ee/oksjon,“ täpsustas ta.

Heategevusliku oksjoni tulud lähevad Pärnu loomade varjupaiga koertemaja ehituseks, kuna olemasolev koertemaja on täielikult amortiseerunud ja muutunud loomadele ohtlikuks.

„See on suurepärane võimalus looma- ja kunstisõpradel teha head ja saada vastutasuks midagi väärtuslikku,” avaldas Hagi lootust.

Oksjoni aitab korraldada Piret Bergmann ning selle viib läbi Mart Sander. Oma tööd on annetanud lisaks Mart Sanderile, Reti Saksale ja Epp Maria Kokamäele ka Kaie Kal, Ly Saat, Rait Pärg, Tiiu Kimber, Mila Balti, Heli Tambur, Andrus Joonas ja hobikunstnikud Pärnu Kunstiklubist.

Varjupaikade MTÜ on lepingupartneriks üle 70-le kohalikule omavalitsusele Pärnu, Viljandi, Valga, Virumaa ja Võru piirkonnas. Möödunud aastal pakuti ajutist või pikemaajalist peavarju 2600 loomale. Lisaks uute kodude leidmisele tegeletakse koolitus- ja teavitustööga oma kogukonnas. Seda kõike saab teha tänu toetajatele ja annetajatele, sest ainult annetuste abil on võimalik katta suuri raviarveid, koolitada ja hoida loomi varjupaigas üle seaduses ettenähtud 14 päeva.

Head Uudised GoodNews