1. Avaleht
  2. Heategu
  3. Esmakordselt jõuab heategevuslik kontsert „Laulud sõdurile” Kaitseväe peastaapi
Esmakordselt jõuab heategevuslik kontsert „Laulud sõdurile” Kaitseväe peastaapi

Esmakordselt jõuab heategevuslik kontsert „Laulud sõdurile” Kaitseväe peastaapi

Suve algus saabub taaskord heategevusliku kontserdiga „Laulud sõdurile”, mis toimub esmakordselt Kaitseväe peastaabi territooriumil Tallinnas. Kontserdil esinevad hinnatud Eesti lauljad – Alika, Tanja, Ott Lepland, Ivo Linna, Puuluup, Suured tüdrukud ja segakoor K.O.O.R.

Muusikalise tänuavaldusega kogub Carolin Illenzeeri Fond toetust välismissioonidel või õppustel Eestis raskelt vigastatud või langenud kaitseväelaste laste haridusteeks ning huvitegevuseks. Fondilt saavad toetust 72 last, keda ühendab kurb saatus, sest neil lastel on üks vanematest langenud või haavata saanud riigikaitselisi ülesandeid täites.

Fondilt saavad toetust 72 last, keda ühendab kurb saatus, sest neil lastel on üks vanematest langenud või haavata saanud riigikaitselisi ülesandeid täites.

Käesoleva aasta kontserdi toimumiskoht on väga erakordne – kunagi varem pole Kaitseväe peastaap Tallinnas võõrustanud avalikku kontserti ega nii suurt sündmust. Muusikaline hingepaitus leiab aset Kaitseväe peastaabi ajaloolise hoone ees, kuhu on püstitatud lava vaatega majale, publikuks meie riigi juhtkond, aega teenivad kaitseväelased, fondi pered ja toetajad. Peastaabis planeeritakse Eesti kaitseväe tegevust ning seal asub ka kaitseväe juhataja tööruumid.

Käesoleva aasta kontserdi toimumiskoht on väga erakordne – kunagi varem pole Kaitseväe peastaap Tallinnas võõrustanud avalikku kontserti ega nii suurt sündmust.

Carolin Illenzeeri Fondi tegevjuht Iti Aavik ütleb: „Kontserdid on toimunud militaarbaasides alates 2020. aastast. Mul on hea meel, et julgeoleku mõttes märgilist aegadel oleme jõudnud Kaitseväe peastaapi. Fondil on olnud Eesti kaitseväega erakordselt hea koostöö. On julgustav, et igapäevaselt riigikaitsele pühenduv organisatsioon tegeleb ka meie veteranide ja nende peredega.”

Kontserdi õhtujuhid on Ines ja Kristjan Gold. Lauljaid saadab Sõjaväeorkester dirigent Teet Raiki juhatusel.

Carolin Illenzeeri Fondi korraldatav heategevuslik kontsert „Laulud sõdurile” toimub sel aastal juba 13. korda. Viimased viis aastat on kontserdi toimumiskohaks Eesti kaitseväega seotud militaarobjektid – aastal 2020 leidis kontsert esmakordselt aset Tapa sõjaväelinnakus, aastal 2021 Mereväe Miinisadamas, aastal 2022 Ämari lennubaasis, aastal 2023 Taara kaitseväelinnakusse Võrus ning ning nüüd Tallinnas Kaitseväe pestaabis. Kontsert jõuab televaatajateni 17. juuni õhtul kell 20.00 Kanal 2-s ja online-ülekandena Postimehe veebis ning kuuleb ka Kuku Raadio vahendusel. “Laulud sõdurile” kordus on Kanal 2-s 23. juunil kell 11.55.

Carolin Illenzeeri Fond on saanud oma nime 2005. aastal välismissioonil Iraagis langenud vanemveebel Arre Illenzeeri tütre Carolini järgi. Toona hakkasid veebel Illenzeeri kaitseväelastest sõbrad perekonda toetama ning kuna välismissioonid jätkusid ja kurbi teateid tuli veel, siis loodi Carolin Illenzeeri Fond aitamaks sarnasesse olukorda sattunud peresid. Fond toetab enda 72 nimistus oleva lapse haridusteed ja huvitegevust.

Heategevuslik kontsert „Laulud sõdurile” toimub koostöös Eesti Kaitseväe, Kanal 2 ja Postimehega. Kontserti toetavad Selver, Tallink, Baltic Workboats, BLRT Grupp, Nordecon ja DefSecIntel.

Oma panuse saab anda Carolin Illenzeeri Fondi helistades aastaringselt avatud annetusnumbritele:

  • 900 6705 – 5 eurot
  • 900 6715 – 20 eurot
  • 900 6735 – 50 eurot

Ja fondi pangakontole:

  • SA Carolin Illenzeeri Fond
  • IBAN: EE687700771001314163
Head Uudised GoodNews