1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Estravel annetab igalt tellimuselt Hiiumaa haiglale
Estravel annetab igalt tellimuselt Hiiumaa haiglale

Estravel annetab igalt tellimuselt Hiiumaa haiglale

Estravel asub koguma toetusi Hiiumaa vastsündinutele mõeldud mobiilse elustamislaua jaoks, annetades aasta lõpuni iga Hotelliagentuur.ee tellimuse eest Hiiumaa haiglale 5 eurot.

Hiiumaa Haigla juhatuse liige Riina Tamm märkis, et tegu on väga tänuväärse annetusprojektiga: “Oleme mobiilse vastsündinute elustamislaua peale mõelnud aastaid ja on suur rõõm, et Estravel otsustas õla alla panna. Hiiumaal sünnib aastas keskmiselt 50-60 last. Seda pole võrreldes suurte haiglatega palju, kuid seda olulisem on iga laps. Elustamislaud tagab, et saame võimalikult mobiilselt valmis olla nii tavasünnitusel kui ka keisrilõike puhul, sest lauda saab lihtsasti liigutada ühest toast ja korruselt teisele.“

Tamm lisas, et Hiiumaa haiglas on sünnitamiseks väga head võimalused. Turvalisuse ja personaalse lähenemise tõttu käivad Hiiumaal sünnitamas ka suvehiidlased ja jäätee kaudu on sinna sõidetud sünnitama Raplastki.

Igalt Estraveli hotelliagentuuris tehtud reisitellimuselt läheb 5 eurot elustamislaua fondi. Reisijate abiga plaanitakse koguda 10 000 eurot, millest piisab elustamislaua ostuks.

Estraveli turundusdirektor Airi Ilisson tõdes, et kohe, kui tänavu aasta algul ettevõttes heategevuse kasuks otsustati, oli selge, et tuleb abistada Eesti äärealasid ehk niiöelda nõrgemaid piirkondi, kus väheneva rahvaarvu tõttu ei pruugi investeeringud infrastruktuuri riiklikul tasemel olla esmajärjekorras. “Hiiumaa sünnitushaigla sulgemisest on räägitud aastaid,” rääkis Ilisson.

Head Uudised GoodNews