1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. G4S Eesti ja SOS Lasteküla kutsuvad üles suurendama teadlikkust vanemliku hoolitsuseta laste vajadustest
G4S Eesti ja SOS Lasteküla kutsuvad üles suurendama teadlikkust vanemliku hoolitsuseta laste vajadustest

G4S Eesti ja SOS Lasteküla kutsuvad üles suurendama teadlikkust vanemliku hoolitsuseta laste vajadustest

G4S Eesti ja SOS Lasteküla kutsuvad üles suurendama teadlikkust vanemliku hoolitsuseta laste vajadustestTäna avab G4S „Julged hoolida?“ lehel teadmiste ja väärtuste testi Hoolivusmeeter, mis on loodud koostööl SOS Lastekülaga. Hoolivusmeetri keskne teema on vanemliku hoolitsuseta jäänud lapsed, nende vajadused ja inimeste võimalused abistamiseks.

Igapäevaselt saame meedia vahendusel palju üleskutseid endast nõrgemaid aidata. Kahjuks käib selline abistamine sageli n-ö kampaania korras. „Mida SOS Lasteküla rõhutada tahab, on see, et tegelikult jääb paljudel aitamata, sest ühekorraga suur summa toetusraha välja anda käib ülejõu, kuid väiksem ei tundu sobilik. Tegelikult on SOS Lasteküla laadsetel organisatsioonidel kõige rohkem abi sellisest annetusest, mis ei pea olema väga suur, kuid laekub püsivalt – see tagab stabiilsuse,“ selgitab G4S Eesti valvedivisjoni direktor Villu Õun.

„See, kuidas meie tahame oma panuse anda, pole mitte kutsudes inimesi emotsionaalse sotsiaalreklaami ajendil ühekordset rahasüsti tegema, vaid jagades infot, viies faktid abivajajate tegelikust olukorrast inimeste teadvusesse ning lastes neil seejärel, informeeritult, teha iseseisvalt otsuse, kas see on teema, mis neid puudutab ning nende tähelepanu vajab,“ ütleb Villu Õun. Kahe nädala jooksul kutsume inimesi läbi oma teadmiste kontrollimise mõtlema vanemliku hoolitsuseta laste peale.

„Me soovime kinkida vanemliku hoolitsuseta lastele paremat tulevikku ja sellepärast kutsume hoolivaid inimesi ja ettevõtteid meie püsiannetajaks. SOS lastekülad ja noortekodud Keilas, Tallinnas, Põltsamaal ja Narva-Jõesuus on koduks 151 lapsele ja noorele. Enamus neist käivad erinevates huviringides, trennides ja elavad igapäevast lapse elu. Emade ja isadena teame, et lapsed ei kasva kampaania korras jõulude ajal, vaid nad vajavad võimalust õppida ja areneda iga päev. Püsiannetus annab meile kindlustunde, et saame tulevikus jõuda veelgi rohkemate meie abi vajavate lasteni,“ ütles SOS Lasteküla tegevjuht Margus Oro.

Hoolivusmeetri küsimused on loodud koostöös SOS Lastekülaga ning ka testi auhinnad on heategevuslikud: nendeks on SOS Lasteküla laste joonistustega jõulukaardid.

Hoolivusmeeter on avatud 8. detsembrini.
Hoolivusmeeter asub SIIN!

Head Uudised GoodNews