1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. G4S turvatöötaja päästis Pärnus eaka naise
G4S turvatöötaja päästis Pärnus eaka naise

G4S turvatöötaja päästis Pärnus eaka naise

Tulekahjusignalisatsiooni häireteatele reageerinud G4S turvatöötaja päästis Pärnus suitsu täis korterist eaka naise, kes oli ratastoolis ja ei suutnud toidukõrbemisest tekkinud põlenguga iseseisvalt toime tulla.

Tulekahju häireteate sai turvaettevõtte G4S juhtimiskeskus Pärnus asuvast kortermajast reedel, 16. oktoobril kell 12.10 ja saatis kohapeale patrulli. Turvatöötaja jõudis kohale nelja minuti pärast, vaatas tulekahjusignalisatsiooni puldist, millisest korterist alarm tuleb ja kiirustas olukorda kontrollima. Korteriukse juures oli juba üks naabritest, kes püüdis kuskile helistada.

Turvatöötaja pääses koodluku abil korterisse, mis oli tema sõnul nii paksult suitsu täis, et näha oli vaid eaka, ratastoolis istunud korterielaniku jalgu. Turvatöötaja viis 80ndates eluaastates naise õue värske õhu kätte ja palus appi tulnud majaelanikul köögis kõrbeva söestunud toiduga panni pliidilt ära tõsta ning pliidi kinni keerata.

Värske õhu kätte viidud majaelanik oli suitsust ja vingust uimane ning tundis end halvasti. Turvatöötaja kutsus kohale kiirabimeedikud, kes kannatanu haiglasse tervisekontrolli viisid. Päästjate abi vaja ei läinud.

Sündmuskohale tuli ka eaka naise lähedane, kes jäi korterit tuulutama ja võttis enda hoolde seal olnud papagoid.

Eakad või puudega inimesed ei pruugi tulekahju puhkedes olla suutelised seda kustutama ega abi kutsuma. Seetõttu võivad turvaettevõttega ühendatud suitsu- ja vinguandurid olla sellistes olukordades määrava tähtsusega. Häireteate korral saab ööpäevaringselt töötav turvafirma saata kohe appi turvatöötajad, kel on vajalik ettevalmistus, et algfaasis põleng kustutada ning kaasata appi nii politsei, päästjad kui kiirabi. Turvaettevõttel G4S on 75 patrulli üle Eesti.

Head Uudised GoodNews