1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. G4S turvatöötaja päästis Tartumaal põlengust kaks inimest
G4S turvatöötaja päästis Tartumaal põlengust kaks inimest

G4S turvatöötaja päästis Tartumaal põlengust kaks inimest

Teisipäeval sai turvaettevõtte G4S juhtimiskeskus tulekahju häireteate Tartumaal asuva kortermaja Nublu suitsu- ja vinguandurilt. Kiirelt kohale jõudnud turvatöötaja aitas suitsu ja vingu täis korterist välja seal maganud mehe ja naise.

4. veebruaril kell 15.15 sai G4S tulekahju häireteate Nublu suitsu- ja vinguandurilt, mis paigaldatud Tartumaal Elva vallas asuva kortermaja ühte korterisse.

Sündmuskohale saadeti G4S patrulli turvatöötaja, kes jõudis kohale 15 minutiga alates häireteate jõudmisest juhtimiskeskusesse.

Kohapeal oli juba trepikojas tunda suitsulõhna. Turvatöötajale tulid vastu naabrid, kes teatasid, et korteris on inimesed sees. Üks majaelanikest võttis enda peale häirekeskusesse helistamise, samal ajal sisenes turvatöötaja teise korruse korterisse, mis oli suitsu täis.

Kööginurgast leidis ta pliidile jäetud kõrbeva poti, mille tõstis kohe kõrvale, keeras pliidi kinni ja avas tuulutuseks akna. Seejärel märkas turvatöötaja magamistoas kahte magavat inimest, avas kiirelt rõduukse ning aitas mehe ja naise värske õhu kätte. Turvatöötaja hinnangul olid mõlemad uimased nii tarbitud alkoholist kui ka sissehingatud vingugaasist.

Turvatöötaja aitas keskealise mehe ja naise kiirabi hoole alla. Sündmuskohale jõudnud päästjad kontrollisid ruumid veel igaks juhuks üle.

Nublu suitsu- ja vinguandurit kasutab enam kui 15 000 pere üle Eesti. Tegemist on anduriga, mis edastab tulekahju korral häireteate G4S juhtimiskeskusesse, kes saadab vajadusel appi patrulli või vabatahtlikud päästjad.

Head Uudised GoodNews