1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. GoodNews kiidab! Ettevõtjad renoveerivad Pelgulinna sünnitusmaja perepalatid
GoodNews kiidab! Ettevõtjad renoveerivad Pelgulinna sünnitusmaja perepalatid

GoodNews kiidab! Ettevõtjad renoveerivad Pelgulinna sünnitusmaja perepalatid

Detsembri alguses valmis Tallinnas Pelgulinna sünnitusmajas värskelt renoveeritud peretuba. Toa renoveerimise võttis ette kodumaine sisustusettevõtte OCCO, kes kutsus üles ka teisi ettevõtjaid projektiga liituma ja sünnitusmaja perepalateid renoveerima.

Andmise aeg 

Jõulud on märkamise, hoolimise ja andmise aeg. Nii otsitigi OCCO juhatuse liikme Ander Sõõrumaa sõnul ettevõttes erinevaid võimalusi, kuidas ühiskonnale tagasi anda. Valituks osutus Tallinna Pelgulinna sünnitusmaja, kus renoveeriti üks perepalat. „Iga päev sisustuslahendustega tegeledes tajume, et peretuba on keskkonnana väga eriline paik, kus uus ilmakodanik ja tema vastsed vanemad veedavad oma elu olulisimad hetked. Näeme, et see on koht, kus saame ise oma oskuste ja teadmistega panustada,“ ütles Sõõrumaa.

Et algatus oleks jätkusuutlik

Peretoa renoveerimisega pani ettevõte aluse ka uuele algatusele, mis kutsub teisi ettevõtteid samuti panustama. „Soovime, et meie algatus oleks jätkusuutlik ning et igal aastal leiduks vähemalt üks ettevõte, kes renoveeriks ühe peretoa, mis muudaks värskete ilmakodanike esimesed elupäevad uues keskkonnas võimalikult mugavaks ja hubaseks,“ lisas Sõõrumaa.

Igasugune väline abi on alati teretulnud

Lääne-Tallinna Keskhaigla Naistekliiniku Pelgulinna sünnitusmaja ämmaemandusjuhi Heli Rannu sõnul on peretubades kõik vajalik olemas, kuid erinevate ettevõtete abiga saab need muuta veelgi modernsemateks ja hubasemateks. „Igasugune väline abi on meiesugustele organisatsioonidele alati teretulnud. Tänu sellisele panusele saame suunata renoveerimiseks mõeldud summad teiste vajaminevate asjade ostmiseks,“ ütles Rannu.

Pelgulinna sünnitusmajas tuleb iga kuu ilmale keskmiselt 275 last. 1970. aastal spetsiaalselt sünnitusmajaks ehitatud Pelgulinna sünnitusmaja renoveerimisesse on aegade jooksul panustanud mitu ettevõtet. Lisaks OCCO-le on tubade renoveerimisega eeskuju näidanud Germund Hulgi ja Colonna Kinnisvara.

Head Uudised GoodNews