1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Haiglate lasteosakondi toetav kampaania käivitus 11. korda
Haiglate lasteosakondi toetav kampaania käivitus 11. korda

Haiglate lasteosakondi toetav kampaania käivitus 11. korda

Haiglate lasteosakondi toetav kampaania käivitus 11. kordaJuba üheteistkümnendat korda stardib Eesti üks mahukamaid heategevusprojekte ’’Koos on kergem’’, mille abil saavad haiglad oma laste- ja sünnitusosakondadesse soetada neile vajalikku aparatuuri ja inventari.

Heategevusraha kogutakse igas Selveris oma maakonna haigla laste- või sünnitusosakonnale. Abivajavaid lapsi saab toetada iga Selverist tehtud ostuga, sentide ja eurode annetuskarpidesse jätmisega ning kampaaniatoodete ostmisega.

„Selveril on palju häid ning helde käega püsikliente ja nii kogunebki väikeste heategude summana Eesti mastaabis väga suur annetus kõige pisematele abivajajatele,“ rääkis Selveri keti juht Andres Heinver iga-aastasest projektist.

„Kliendid teevad vaid oma igapäevaseid oste ning aitavad sellega oma kohaliku haigla väikeseid patsiente. Igalt Selverist tehtud ostult liigub kohalikule haiglale 0,64 senti. Lisaks võib jätta raha ka kogumispurkidesse või osta päkapikuhooaega silmas pidades lastele sussišokolaadi, mille kogumaksumus jääb haiglatele,“ selgitas Heinver abistamise võimalusi.

„Projekt kestab 8. jaanuarini ning seejärel anname kogutud raha haiglatele üle,“ lisas ta.

Projekti on kaasatud ka partnerid Kalev, Prike ja GlaxoSmithKline, mille erinevaid tooteid ostes saab samuti haiglate annetustele kaasa aidata.

„Kogemus kinnitab, et inimestele on kohaliku haigla väikeste patsientide käekäik väga oluline,“ kinnitas Andres Heinver. „Oleme oma klientidele panuse eest siiralt tänulikud.“

Selver korraldab heategevusprojekti laste abistamiseks juba üheteistkümnendat aastat, nendest viimased kaheksa on kogutud raha haiglate laste- ja sünnitusosakondade toetuseks. Kokku on haiglatele kogutud üle 371 000 euro.

Siit saab lugeda, milleks tänavu raha kogutakse:

Tallinna Lastehaigla – operatsioonilaud
Tartu Ülikooli Kliinikum – silma võrkkesta elektrofüsioloogilise talituse ja võimekuse hindamise aparaat, mis lihtsustab ja kiirendab erinevate haiguste diagnoosimist Pärnu Haigla – vastsündinute soojenduslambid Kuressaare Haigla – jälgimismonitor raskes seisundis laste elutähtsate funktsioonide kontrollimiseks Hiiumaa Haigla – kuulmisuuringu aparaat Ida-Viru Keskhaigla – vastsündinute jälgimismonitor elutähtsate funktsioonide kontrollimiseks Narva Haigla – meditsiiniline imikute ja väikelaste kaal Viljandi Haigla – lootemonitor ja -dopplerid Lõuna-Eesti haigla – jälgimismonitor elutähtsate funktsioonide kontrollimiseks Valga Haigla – jälgimismonitor elutähtsate funktsioonide kontrollimiseks Jõgeva Haigla – operatsioonisaali diatermia aparaat ehk kõrgsagedusvoolul töötav skalpell, mis vähendab lõikustel verekaotust Rakvere Haigla – kardiotokograafia aparaat, mis võimaldab jälgida loote südametööd ja hinnata loote kesknärvisüsteemi varustatust hapnikuga Põlva haigla – vastsündinute abivahendid Järvamaa Haigla – lasteosakonna olmetingimuste parandamine Läänemaa Haigla – multifunktsionaalne protseduurikäru
Rapla Maakonnahaigla – lastele taastusravi abivahendid

Mullu koguti heategevusprojekti raames 16 erineva haigla laste- ja sünnitusosakondade heaolu parandamiseks 88 733 eurot.

Head Uudised GoodNews