1. Avaleht
  2. Heategu
  3. HEADE INIMESTE ABIGA I Narva-Jõesuu asenduskodu suurpere sai omale jalgrattad
HEADE INIMESTE ABIGA I Narva-Jõesuu asenduskodu suurpere sai omale jalgrattad

HEADE INIMESTE ABIGA I Narva-Jõesuu asenduskodu suurpere sai omale jalgrattad

Narva-Jõesuu SOS asenduspere sai omale annetuseks jalgrattad. Tegu oli laiema projektiga, mille raames aitab ERGO kindlustus koguda SOS Lasteküladele üle Eesti suve jooksul 100 ratast. Neist 30 on juba peredele üle antud.

Narva-Jõesuu neljaliikmeline pere oli rataste saabumise üle suures elevuses. Kauaoodatud liikumisvabadus, mille annavad rattad, oli lõpuks käes. Rattad said nii kaks neljaaastast pisipõnni kui kaks teismelist. Rõõmupäev oli see perele veel ka teisel põhjusel. Nimelt kolisid sellel päeval lapsed SOS Lasteküla kodust pereema Svetlana isiklikku koju. “Pere omas kodus teenuse raames saab võtta perevanem lapsed enda isiklikku koju elama, mis tähendab seda, et SOS ema ja/või isa võtab vanemliku hooleta lapsed oma koju elama,” rääkis SOS Lasteküla Virumaa projektijuht Irina Kisseljova.

Pere omas kodus teenuse raames saab võtta perevanem lapsed enda isiklikku koju elama, mis tähendab seda, et SOS ema ja/või isa võtab vanemliku hooleta lapsed oma koju elama.

Tegu on hooldusperele sarnase mudeliga, mis võimaldab lastel kodus kindla perevanemaga elada ja on hea vajaliku kiindumussuhte välja kujunemiseks. Pereema Svetlana Truši otsus lapsed enda juurde tuua küpses terve aasta ja nüüd hakkabki ta nelja last üksi oma kodus kasvatama.

Foto: Freepik

“Pakume Svetlanale nii palju tuge, kui tal vaja on. Ta on väga aktiivne ja tubli naine, viib lapsi ringidesse ja võtab nendega igasuguseid toredaid asju ette. Rattad lisavad perele ringiliikumiseks mitmeid võimalusi juurde,” lisas Kisseljova.

Ta on väga aktiivne ja tubli naine, viib lapsi ringidesse ja võtab nendega igasuguseid toredaid asju ette. Rattad lisavad perele ringiliikumiseks mitmeid võimalusi juurde.

Pereema Svetlana sõnul oli tegu rõõmupäevaga mitmes mõttes. Sel päeval asus perekond Svetlana majja elama ja sai kaasa pakkida uued rattad, millega kodukohas ringi vurada. Svetlana sõnul leiab ratastele palju kasutust, lasteaed ja poed on 1,5 km kaugusel ning rattaga on sinna hea minna. Ühtlasi saab teha koos väljasõite randa ja mujale.

Foto: Freepik

“Olime väga õnnelikud ning ootusärevuses, kui saime teada, et meie perele saabuvad uued rattad, lapsed ei jõudnud ära oodatagi. Kaks vanemat last on hetkel laagris ja neid ootab ilus üllatus, kui nad oma uude koju jõuavad,” rääkis Svetlana. Väiksem 4-aastane tüdruk lisas, et ootas uut ratast väga ja tema unistuseks on sõita rattaga koos piknikule.

Kõik, kes soovivad ratta annetamises SOS Lasteküladele kaasa aidata, saavad seda teha. Kodus seisma jäänud, aga tehniliselt enam-vähem korras ratta saab tuua Hawaii Expressi kaupluste keti poodidesse, kus vaadatakse rattad üle ja teostakse vajalik hooldus. Lisaks annetab ERGO iga suvel sõlmitud eraisiku kaskolepingu pealt osa rataste ostmiseks. Puudu on veel 5 väikelapse ratast, 13 algklasside laste mõõtu ratast, 17 noorukiratast ja 29 täiskasvanu mõõtu ratast. “Sõidutuhinas ei tohi unustada ka turvalisust ja seetõttu saavad kõik lapsed koos rattaga kaasa ka uue kiivri,” lisas ERGO Eesti turunduse ja kliendikogemuse osakonna juht Rain Taimre, kes oli ise rattaid üle andmas.

Head Uudised GoodNews