1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. HEADE INIMESTE ABIGA! Lastefond aitab ka uuel aastal oma annetajate toel haruldase haigusega Kellit
HEADE INIMESTE ABIGA! Lastefond aitab ka uuel aastal oma annetajate toel haruldase haigusega Kellit

HEADE INIMESTE ABIGA! Lastefond aitab ka uuel aastal oma annetajate toel haruldase haigusega Kellit

Kelli_ja_AileHaruldase Ohtahara sündroomiga 6-aastane Kelli leiab ka uuel aastal tuge SA TÜ Kliinikumi Lastefondilt, kes aitab katta tüdruku raviga seotud transpordikulusid.

Lastefond aitab perekonda sõidukulude katmisel igakuiselt kuni 200 euroga, millest 65 eurot kuus panustab Lastefondi vahendusel pere kohalik omavalitsus.

Kellil on üliharuldane Ohtahara sündroom, mis on siiani diagnoositud vaid viiel lapsel maailmas. Haigusest tulenevalt on tüdruk sügava puudega: ta ei istu, seisa, kõnni ega räägi ning on hapnikusõltuvuses.

Lapse haiguse tõttu tuleb Kelli perel 4-5 korda nädalas sõita 25km kaugusel asuvasse Pärnu haiglasse taastusravisse ning käia tütrega pidevalt Tartus neuroloogi ja kopsuarsti juures. See kõik aga on väga kulukas, arvestades kõiki teisi tütre haigusega seotud kulutusi. Seetõttu on perele appi tulnud Lastefond, kes on neid alates 2013. aasta sügisest toetanud nii ravimite ja erinevate abivahendite soetamisel kui lapse raviga seotud transpordikulude katmisel.

Kelli ema leiab, et Lastefondi toetusel on suur roll selles, et tema tütre haigusseisund on püsinud stabiilsena ega pole süvenenud. “Tänu Lastefondi abile oleme saanud läbida kõik
korralised arsti juures käigud, mille tulemusel on Kelli raviseisund kontrolli all, nii palju, kui see on võimalik – ei ole süvenenud skolioos ega jäänud kinni liigesed. See tähendab, et tal ei ole tekkinud valusid ega krampe,” räägib ta.

Lastefondi toetustaotluste juht Eveli Ilves peab Kelli perekonna toetamist ainuõigeks, kuivõrd peres kasvab peale Kelli veel ka teine puudega laps, kes vajab samuti erihoolt. “Ka pereemal ja -isal endil on tervisega probleeme, pereisa on seetõttu vaid osalise töövõimega. Seega on perekonnal laste erivajadusi ja tööl käimise võimalusi silmas pidades tõepoolest keeruline toime tulla,” leiab ta. “Meil on hea meel, et saame neid oma annetajate toel aidata.”

Head Uudised GoodNews