1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Lastefond
  4. Heatahtliku kolli raamatuga toetatakse nägemispuudega lapsi
Heatahtliku kolli raamatuga toetatakse nägemispuudega lapsi

Heatahtliku kolli raamatuga toetatakse nägemispuudega lapsi

Lasteraamatu “Monsta” iga ostu pealt annetab Heliose kirjastus aasta lõpuni 1 euro Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondile, et toetada vähekindlustatud perede lastele raviprillide soetamist.

Iga aasta vajab Lastefondi toel raviprille ligi 60 vähekindlustatud pere last. Tihti on nägemispuue peres mitmel lapsel ja prillidega kaasnevad kulud pere jaoks üle jõu käivad. Samuti vajavad laste prillid tihti ümbervahetamist, sest need jäävad väikeseks või muutub prilliklaaside tugevus. Selleks, et kõik lapsed saaksid hästi näha ja lugeda sõltumata vanemate sissetulekust, tuleb Lastefondile appi Helios.

“Monsta” autoriks on Saksa kirjanik Dita Zipfel. Raamatut saab osta kõikidest raamatupoodidest ja suurematest toidupoodidest üle Eesti.

“Lasteraamatu ostuga saab korraga täita kaks head eesmärki: teha heategu lastele, kes vajavad väga toetust, ja soodustada laste lugemust. Sümpaatne, enesekindel ja heatahtlik kollike Monsta sobib lapsi aitama imehästi. Loodame, et saame paljudele lastele raviprillide soetamisel nägemis- ja lugemisrõõmu pakkuda,” kommenteerib Heliose turundusjuht Annika Reiljan. “Oleme proovinud kirjastusega igal aastal head teha, annetades näiteks raamatuid fondidele ja lasteasutustele, kus neid väga vajatakse, aga ei jaksata osta. Samuti oleme toetanud Lastefondi, kui raamatuga „Lüriidiumivaras“ kogusime 800 eurot ravitoitu vajavate laste jaoks.”

Lastefondi tegevjuht Kadri Org avaldab suurt heameelt Heliosega järjekorras teise väga armsa koostöö alustamise üle. “Kollike Monsta, kes elab ühe lapse voodi all ja muudkui kollitab, võitis kohe meie südamed. Raamat pakub lastele lugemisrõõmu nii otseselt kui ka kaudselt, aidates raviprillide toel lugeda ja igapäevaelus paremini hakkama saada ka nägemispuudega lastel. Loodame, et heatahtliku Monsta lugu jõuab võimalikult paljude lapsevanemateni ja lasteni,” ütles Org.

Head Uudised GoodNews