1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. HEATEGEVUS ON ÜHISKONNA ALUSTALA I Riigikogu komisjonid arutavad heategevuse rolli üle kodanikuühiskonnas
HEATEGEVUS ON ÜHISKONNA ALUSTALA I Riigikogu komisjonid arutavad heategevuse rolli üle kodanikuühiskonnas

HEATEGEVUS ON ÜHISKONNA ALUSTALA I Riigikogu komisjonid arutavad heategevuse rolli üle kodanikuühiskonnas

Riigikogu konverentsisaalis toimub täna algusega kell 14 põhiseaduskomisjoni, sotsiaalkomisjoni ja kultuurikomisjoni ühine Eesti kodanikuühiskonna arengukontseptsiooni elluviimise ja kodanikuühiskonna arengu arutelu, mis keskendub teemale „Heategevus – tugeva kodanikuühiskonna alustala“.

Ühise istungi avab Riigikogu põhiseaduskomisjoni esimees Toomas Kivimägi, kelle sõnul on heategevuslikud organisatsioonid viimaste aastate jooksul märkimisväärselt palju teinud ühiskonna nõrgemate ja toetust vajavate inimeste abistamiseks.

Foto: Shutterstock.com

„Kes meist ei teaks Jõulutunnelit, vähiravifondi „Kingitud elu“ või Toidupanka? Need ja paljud teised organisatsioonid on tohutu töö ära teinud ja seda ennekõike tänu heatahtlike annetajate abile,“ rääkis Kivimägi. „Ent minu põhipostulaat on järgmine: nende inimeste hulk, kes on suutelised, veelgi enam valmis annetama, on kordades suurem, kui need, kes seda seni teinud on. Vaja on leida tee nende juurde. Seda me täna arutamegi, kuidas riigi, ettevõtjate ja kodanikuühiskonna koostöös heategevusele veelgi hoogu juurde anda.“

Arutelule kutsutud siseminister Kristian Jaani otsib oma ettekandes vastuseid küsimustele, kuidas elab Eesti kodanikuühiskond ning millised on viimaste aastate olulisemad arengud ja järgmiste aastate peamised suunad.

Foto: Shutterstock.com

SA Poliitikauuringute Keskus „Praxis“ juhataja Urmo Kübar pöörab tähelepanu väikestele sammudele, mis aitavad soodustada heategevust. Ettevõtja ja tehnoloogiaettevõtte Bolt kaasasutaja Martin Villig kõneleb sellest, kuidas kasutada tehnoloogiaettevõtjate potentsiaali annetajatena ning kuidas tänane keskkond soodustab ettevõtjate annetamist ja millised on takistavad tegurid. Samuti käsitleb ta tehnoloogiaettevõtjate perspektiivi annetamisel ja idusektori potentsiaal mõjusate vabaühenduste toetamisel.

Heateo Sihtasutuse liige, tegevjuht Pirkko Valge räägib kuidas annetuste toel kiiremini, kõrgemale ja kaugemale jõuda. Ta annab ülevaate, mis on peamised tegevused, milleks annetusi kasutatakse ja mis on selle väärtus riigile ning räägib annetusi saanud vabaühenduste tegevuse mõjust.

Riigikogu kodanikuühiskonna toetusrühma nimel võtab sõna esimees Heiki Hepner.

Head Uudised GoodNews