1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Heategevuse abil jõuavad Eesti haiglatesse raamatukarussellid
Heategevuse abil jõuavad Eesti haiglatesse raamatukarussellid

Heategevuse abil jõuavad Eesti haiglatesse raamatukarussellid

Foto: Ivar Soopan
Foto: Ivar Soopan

Haiglad üle Eesti saavad tänavu lastele mõeldud raamatukarussellid, liikuvad raamatukogud ehitati heategevusorganisatsioonide annetuste toel.

Esimesed kümme Eesti Kunstiakadeemia sisearhitektuuri osakonna esimese kursuse üliõpilaste poolt disainitud raamatukarusselli jõudsid Tallinna lastehaiglasse aprilli keskel, mai alguses jõudsid raamatud Haapsalu neuroloogilisele rehabilitatsioonikeskusele ja Läänemaa haiglale. Reedel sai raamatukarusselli ka Kuressaare haigla.

„Igasugune ettevõtmine, mis teeb haiglas veedetud aja rõõmsamaks ja sisukamaks, on teretulnud,” ütles reedel Kuressaare haigla lasteosakonnale raamatukarusselli üle andnud kultuuriminister Urve Tiidus. “Disainitudengite loodud raamatukarussell on tore liikuv raamatukogu, mis sisaldab tõepoolest vahvat valikut lasteraamatuid ja ka mänge. Seda valikut aja jooksul uuendatakse ja ma olen täitsa kindel, et Eesti Lastekirjanduse Keskuse asjatundlikul kaasabil ei jää ükski hea lasteraamat sinna lisamata,” rääkis minister.

“Minu tänusõnad kuuluvad kindlasti projekti eestvedajale, Aitan Lapsi fondile ja ka ettevõtetele Plaat Detail ja ASSI, kelle heasoovlikkuse tulemusel on karussellid valmis saanud,” lisas Tiidus.

Raamatukarussellid saavad veel Tartu Ülikooli kliinikumi kastekliinik ning lasteosakonnad maakonnahaiglatest.

Head Uudised GoodNews