1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Heategevusfond aitab vanavanematega kasvavaid lapsi
Heategevusfond aitab vanavanematega kasvavaid lapsi

Heategevusfond aitab vanavanematega kasvavaid lapsi

Heategevusfond Dharma käivitab juunis heategevuskampaania “Lapse soov!”, mille eesmärk on aidata täita vanavanematega kasvavate laste soove ja vajadusi.

Dharma teatel on Eestis üle 200 pere, kus lapsi kasvatavad vanavanemad. “Igal perel on rääkida oma lugu ning need lood on enamasti kurvad. Need vaprad vanavanemad on võtnud raske lapsekasvatamise vankri vedada, kuna nende lastelaste pärisvanemad on surnud, haiged, elavad välismaal, viibivad kinnipidamisasutuses või ei suuda oma eluga lihtsalt toime tulla,” rääkis Dharma kõneisik Marin Jänes.

Tema sõnul kasvavad need lapsed paratamatult majanduslikult piiratumates oludes, sest kõige sagedasem peretüüp on ühte või kahte lapselast kasvatav vanaema, kelle ainsaks sissetulekuks on pension.

Dharma kogus koos sotsiaaltöötajatega üle Eesti kokku andmed vanavanemate kohta, kes kasvatavad lapsi, ja heategevusfond on asunud koguma laste soove. “Kuna lapse vajadused sõltuvad tema vanusest, huvidest, pere olukorrast ja paljust muust, siis kuulame nende kindlakstegemisel hoolikalt lapsi,” ütles Jänes.

“Inimeste annetustega täidame lapse soovi, mis aitab tal õppida ja ennast arendada. Olgu selleks siis uus jalgratas või rulluisud, mis aitavad füüsiliselt tugevamaks ja osavamaks saada. Või unistuste pill, huviringi igakuine tasu, mida vanaisa ja vanaema tasuda ei jõua,” rääkis Jänes.

Annetusi on võimalik teha helistades annetustelefonile 900 6700, siis kingib annetaja kolm eurot eurot, ja helistades annetustelefonile 900 0005 kingib 25 eurot.

Heategevusfond Dharma eesmärk on pakkuda igale lapsele just tema vajadustest lähtuvat abi ja aidata tal seeläbi kasvada tubliks inimeseks. Eriline tähelepanu kuulub majanduslikesse raskustesse sattunud lastega peredele, lasterikastele peredele ja vanemliku hoolitsuseta lastele. Tänu headele toetajatele on Dharma saanud oma 11-aastase tegutsemisaja jooksul aidata enam kui 10 000 Eesti last.

Head Uudised GoodNews