1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Heategevuslik fotoeksperiment „Toit“ tõi ELFile annetuse
Heategevuslik fotoeksperiment „Toit“ tõi ELFile annetuse

Heategevuslik fotoeksperiment „Toit“ tõi ELFile annetuse

elf-eestimaa-looduse-fond-logoNokia ja National Geographic Eesti poolt läbi viidud heategevuslik fotoeksperiment „Toit – läbi Nokia Lumia 1020 kaamerasilma“ tõi Eestimaa Looduse Fondile annetuse loodussõbraliku põllumajanduse edendamiseks.

Heategevusliku fotoaktsiooni raames võtsid filmimees Hardi Volmer, muusik Ott Lepland, toiduguru Margit Härma, stilist Zenja Fokin ja loodusfotograaf Remo Savisaar endale ülesandeks jälgida ümbritsevat ning pildistada Nokia Lumia 1020 abil hetki, mis haakuvad toidu temaatikaga ning kõnelevad inimese ja toidu suhetest. Fotod müüdi soovijatele ning saadud raha annetati ELFile.

prize-2

Mobiilse fotoeksperimendi eesmärgiks oli pöörata tähelepanu igapäevasele toidule ja teha seda läbi telefonikaamera silma. Toit on National Geographicu käesoleva aasta üks fookusteemadest ning puudutab toiduvaldkonna erinevaid aspekte.

Eestimaa Looduse Fond (ELF) on 1991. aastal loodud vabaühendus, nii poliitiliselt kui ka majanduslikult sõltumatu keskkonnakaitse organisatsioon. ELFi tegevuse eesmärk on loodusliku mitmekesisuse säilitamine Eestis ja maailmas koostöös organisatsioonide ja vabatahtlikega. Seal hulgas seisab ELF loodussõbraliku põllumajanduse edendamise eest.

Ajakiri National Geographic alustas ilmumist 1888. aastal inglise keeles ning tähistas mullu oma 125. aastapäeva. Ajakiri avaldab uurimuslikke artikleid kultuuri, looduse, teaduse ja tehnoloogia teemadel ning selle missiooniks on innustada inimesi hoolima oma koduplaneedist. National Geographicul on 60 miljonit lugejat üle maailma. Eesti keel oli 33. kohalik keel, milles ajakiri 2011. aasta oktoobris ilmuma hakkas. Praegu ilmub ajakiri lisaks inglise keelele 39 kohalikus keeles. Ajakirja National Geographic annab välja National Geographic Society (NGS), maailma üks suurimaid mittetulunduslikke teadus- ja haridusorganisatsioone, mis on rahastanud üle 10 000 teadusliku uurimis- ja keskkonnaprojekti ning ekspeditsiooni. Eesti ajakirja kirjastab NGS litsentsi alusel Leedu juhtiva raamatukirjastuse Alma Littera tütarfirma AlmaliEst.

Nokia Lumia 1020 nutitelefonil on PureView-tehnoloogiat kasutav 41megapikslise sensoriga kaamera, kujutise optiline stabiliseerimine ja suurepärane kõrglahutusega suum. Nokia Lumia 1020 teeb selliseid fotosid ja videoid, millega ei saa hakkama ükski muu nutitelefon. Täpsemalt vaata SIIT.

Ülevaadet fotodest näeb SIIT!

Head Uudised GoodNews