1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Heategevuslik jõululaat tõi kokku 21 lastekodu üle Eesti
Heategevuslik jõululaat tõi kokku 21 lastekodu üle Eesti

Heategevuslik jõululaat tõi kokku 21 lastekodu üle Eesti

Täna Ülemiste keskuses toimunud heategevuslikule jõululaadale Topeltkink tulid kokku 21 lastekodu üle Eesti, et müüa omameisterdatud jõulukingitusi. Päeva juhtis Kaidor Kahar, ürituse avasid Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart ning Ülemiste keskuse juht Guido Pärnits. Meeleoluka päeva lõpetas Daniel Levi kontsert.

Daniel Levi. Foto: Tarmo Rätsep

Ülemiste heategevuslik jõululaat toimus tänavu juba 16. korda. Kui eelmisel aastal osales laadal 17 lastekodu, siis sel korral võtsid üritusest osa ligi 100 lastekodulast 21 lastekodust. Ürituse eesmärk oli korraldada lastekodulastele tore päev ja toetada lastekodulapsi ning nende ettevõtlikkust.

“Soovisime korraldada lastekodulastele ühe toreda päeva, mis valmistaks neile rõõmu ja jõulutunnet. Lisaks andis laat võimaluse Ülemiste keskuse külastajatele osta lastekodulaste endi valmistatud käsitööd, et teha pühadeks väike kingitus oma lähedastele ja seeläbi toetada lastekodulapsi,” ütles Ülemiste keskuse juht Guido Pärnits.

Sündmuse avamisel kõneles ka Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart. “Kui keegi ütleb, et inimene saab teha maailma paremaks, siis minu jaoks tähendab see seda, et inimene kingib enda soojust ja energeetikat teistele. Ma väga tahaks, et igaühel – nii jõuluajal kui ka terve aasta vältel – oleks lähedal rohkem neid inimesi, kes alati soovivad toetada, aidata ja kinkida enda soojust,” lausus Kõlvart.

Laadal müüsid lapsed enda meisterdatud käsitööesemeid, mis sobisid hästi jõuluvana kingikotti. Lisaks sai maitsta laste valmistatud küpsetisi ja maiustusi. Kõikidel laadakülastajatel oli võimalus teha heategu ja soetada tähendusrikkad jõulukingid, sest müügist saadud tulu läks lastekodulastele endile.

Iga laadal osalenud lastekodu tunnustati tänukirjade ja kingitustega ning Ülemiste keskus annetas igale asutusele omalt poolt 500 eurot. Ürituse käigus tänati ka Ülemiste keskuse kliente, kes on aasta jooksul heategevusorganisatsioonidele annetanud. Kogunenud annetustele lisas Ülemiste keskus juurde omalt poolt täiendava osa, et iga heategevusorganisatsiooni annetuse koguväärtus oleks 1000 eurot.

“Ülemiste keskuse jaoks on heategevus väga tähtis, mistõttu tahtsime esile tuua kliente, kes on heategevusorganisatsioonidele oma toetuse andnud ja soovisime ka ise oma panuse juurde lisada,” märkis Pärnits. Annetusi võtsid vastu Eestimaa Looduse Fond, Eesti Loomakaitse Selts, SA Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond, Tallinna Heleni Kool ja Toidupank.

Heategevusüritust juhtis Kaidor Kahar ning esinesid Daniel Levi ja mullimeister Kati Oak. Samuti tehti lastele tasuta näomaalinguid.

Topeltkingil osales 21 asendus- või lastekodu: Eesti Asenduskodu Töötajate Liit, Kohtla-Nõmme Lastekodu, Laste Hoolekande Asutus Lootus, MTÜ Südamepaik, MTÜ Avatud Värav Kiikla Lastekodu, MTÜ Maria ja lapsed, Pärnu Laste ja Noorte Tugikeskus, SA Haapsalu Hoolekandekeskus, SA Perekodu – „Mäepere“, „Oravapere“ ja „Pähklipere“ peremajad, SA Tartu Perekodu Käopesa, Siimusti lastekodu Metsatareke, Tallinna Lastekodu peremajad Jussikalda 7-1, Pihlaka maja 1b.1, Pähkli 15/6, Pähkli 15/7 ja Varre maja, Tartu Laste Turvakodu, Vahtramägi MTÜ ja Ühing Lootus Tulevikku.

Head Uudised GoodNews