1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Heategevuslik kontserdisari „Eesti mõisad 2019“ toetab Paju mõisa hooldekodu
Heategevuslik kontserdisari „Eesti mõisad 2019“ toetab Paju mõisa hooldekodu

Heategevuslik kontserdisari „Eesti mõisad 2019“ toetab Paju mõisa hooldekodu

Kontserdisarja „Eesti mõisad“ selle suve publiku ja metseenide sihtannetused lähevad Paju mõisa hooldekodule.

Neljast kontserdist koosnevas sarjas esinevad solist Maria Listra ja barokkansambel Corelli Consort. Kavas on Bach, Händel, Vivaldi ja teised. Paikade ajaloolisest taustast räägib haaravalt Jüri Kuuskemaa. Paju mõisa hooldekodu toetuseks on avatud korjanduskarbid ja toimuvad heategevusmüügid. Sarja viimane, Paju mõisas toimuv kontsert on tasuta.

„Agentuuri Corelli Music kroonijuveel, kontserdisari „Eesti mõisad“ on unikaalne kultuurinähtus, milles romantiline mõisaelamus, ajalugu ja arhitektuuripärlid on ühendatud mõisate kuldajastu kauni muusika ja metseenlusega,“ ütles kontserdiagentuuri Corelli Music kunstiline juht Mail Sildos.

„Kuremaa lossis oleme tahtnud ammu suurt ajaloolise taustaga kontserti teha. Nüüd siis õnnestub see heategevuslikus sarjas „Eesti mõisad 2019“. Kuremaa Turismi- ja Arenduskeskuse juhataja Tiina Tegelmann teeb väga head tööd,“ lisas Sildos, kes on kunstiline juht ka Corelli Consortis, kus ta mängib barokkviiulit.

Eesti Mõisate Ühendus on tunnustanud Corelli mõisakontserte auhinnaga „Parim mõisate loo jutustaja“. Sari on 1999. aastast tutvustanud 85 mõisa üle Eesti ja toetanud igal aastal abivajajaid.

  1. august: Kuremaa loss
  2. august: Viljandi mõis
  3. august: Kirna mõis
  4. august: Paju mõis

Jaan Lukas 

Head Uudised GoodNews