1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. HEATEGEVUSRETK SUURPEREDE LASTE HEAKS! Eesti lionsid toetavad heategevusretkega suurperede lapsi
HEATEGEVUSRETK SUURPEREDE LASTE HEAKS! Eesti lionsid toetavad heategevusretkega suurperede lapsi

HEATEGEVUSRETK SUURPEREDE LASTE HEAKS! Eesti lionsid toetavad heategevusretkega suurperede lapsi

IMG_352110.-12. septembrini korraldavad Eesti Lions klubid esmakordselt Eestis rahvusvahelise heategevusretke „Freedom Charity Run“, millega kogutakse raha, et soetada ligi 500-le suurperede lapsele spordijalanõud. Kolmesaja kilomeetrise pikkuse heategevusretke Tallinn-Riia start anti täna Vabaduse väljakult.

Marsruudi Tallinn – Saku – Rapla – Are – Pärnu – Paikuse – Häädemeeste – Riia läbivad Lions klubide esindajad jalgratastel, kutsudes läbitavate linnade ja asulate inimesi nii joostes kui ka ratastel kaasa rändama. Lionsite heategevusretke ühisfiniš toimub 12. septembril Riias kell 17.00, kohtudes Varssavist algava Lions Freedom Charity Run’i teiste riikide osalejatega.

IMG_3071Heategevusretkel osalejaid teele saates tänas Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart ürituse korraldajaid ja meenutas, kui vajalik on, et projekti toetajate ja annetajate poolse panusega heategevusretke iga kilomeeter toob suurperede lastele üle Eesti täiendavaid võimalusi tegeleda spordiga. „Meie spordiharta ütleb, et sport on Eesti kultuuri lahutamatu osa, see on rahva kehalise, vaimse ja moraalse kasvatuse terviksüsteem. Seega on väga tähtis, et igale ühiskonnaliikmele, eriti lastele, oleks tagatud võimalus tegeleda spordiga,“ lisas Kõlvart.

IMG_3005Eesti Lions piirkonna kuberner Heikki Koort ütles, et Lions liikumine propageerib antud heategevusretkega sportlikku eluviisi millega innustame ja toetame ka suurperede lapsi. „Usume, et uued ning mugavad spordijalanõud annavad uueks kooliaastaks lastele veelgi rohkem spordiindu ning panevad nende silmad särama. „1000 säravat silma“ on Lions klubide selle aastaseks heategevusprojektide märksõnaks. Suurperedele anname spordijalanõud pidulikult üle lionsite Heategevuspäeval 10. oktoobril, esimene kaheksaliikmeline suurpere sai spordijalatsid kätte tänasel üritusel,“ ütles Heikki Koort.

IMG_3081Esimese Eesti lionsite heategevusliku retke teelesaatmisel osalesid Suurperede abistamise Seltsi esindaja Mai Tuulas, EOK esindajana Spordinadal 2015 projektijuht Aivo Normak ja pika staažiga lions Mehis Pilv. Jalgratturitele andis stardipagu ja asus ka ise jalgrattal heategevusretkele tippjalgpallur Mart Poom.

Projektiga oodatakse liituma ning panustama kõiki ettevõtteid ja huvilisi. Projekti toetajad saavad osta sümboolseid toetuskilomeetreid 300 km distantsil. Toetussumma 100 € eest saavad neli last endale kvaliteetsed spordijalanõud. Iga toetus on oluline. Toetused palutakse kanda Rahvusvahelise Lions Klubide Organisatsiooni Eesti Piirkond, konto SEB pangas EE651010102000067180, märksõnaks „jooksujalatsid“.

Heikki Koort
Heikki Koort

Täna on järjestikku linnades retke jätkustardid: Sakus linna piiril kell 10.30 (3 km), Rapla linna piiril kell 13.00 (2 km), Are piiril kell 17.00, Pärnus linna piiril kell 18.00 (3 km). Retk jätkub 11. septembril ning kell 10.00 start Pärnu linna piirilt, Paikusel kell 10.30, Häädemeestel start kell 12.00 aleviku piiril (3,8 km).

Osavõtt on kõikidele tasuta. Infot, retke kulgemist ning täpset ajagraafikut Tallinnast Riiani on võimalik jälgida Facebooki lehel https://www.facebook.com/events/1614018045530913/

Freedom Charity Run sai alguse 2013. aastal, kui Poolast Szczecinist joosti Saksamaale Hamburgi. 2014. aastal oli jooks Gdansk-Berliin, millega toetati lapsi Ukrainas http://www.freedom-charity-run.com/en/index.html. Käesoleval aastal toimub juba kolmas Rahvusvaheline „Freedom Charity Run“, distansil Varssav – Kaunas – Riia ja esmakordselt ühineb sellega eestlaste retk distantsil Tallinn – Saku – Rapla – Are – Pärnu – Paikuse – Häädemeeste – Riia.

Head Uudised GoodNews