1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Heateo Haridusfond toetab 100 000 euroga Noored Kooli programmi kasvu
Heateo Haridusfond toetab 100 000 euroga Noored Kooli programmi kasvu

Heateo Haridusfond toetab 100 000 euroga Noored Kooli programmi kasvu

Heateo Haridusfond toetab teise suure algatusena Noored Kooli programmi kasvu. Kahe aasta peale jaotuva 100 500 eurose toetuse tulemusel alustab järgmises Noored Kooli lennus senise 28 osaleja asemel 40 tulevast õpetajat ning ülejärgmises juba 50.

„Kvaliteetse hariduse kättesaadavus igale lapsele Eestis on Haridusfondi jaoks üks olulistest teemadest,“ selgitas otsuse tagamaid fondi kaasasutaja Taavet Hinrikus. Iga viies Eesti noor ei omanda seitsme aasta jooksul pärast põhikooli lõpetamist keskharidust. Keskharidus annab noortele oluliselt paremad võimalused nii sotsiaalses plaanis kui tööalaseks arenguks. „Noored Kooli on toonud võimekaid haridusentusiaste just nendesse põhikoolidesse, kus edasiste õpingute lõpetamise määr on alla keskmise,” lisas Hinrikus.

Noored Kooli tegevjuhi Kristi Klaasmägi sõnul on organisatsioon oma tegutsemise jooksul toonud haridusvaldkonda üle 200 tegusa ja ennast teistes eluvaldkondades tõestanud inimese. „Meie programm arendab osalejate eestvedamise ja õpetamise oskuseid, et aidata neil luua partnerkoolides kõiki õpilasi toetav õpikeskkond. Seejuures pöörame üha enam rõhku nii oskustele kui hoiakutele, mida on vaja koostöise ja ühiste eesmärkideni viiva koolikultuuri loomiseks,” kirjeldas Klaasmägi. Ta lisab, et Haridusfondi toel saavad nad oma programmi veel paremaks muuta, aga eeskätt on eesmärk selle mahu kasvatamine. „Tänu sellele saame saata rohkem Noored Kooli osalejaid koolidesse, et aidata ennetada koolinoorte haridustee varajast katkestamist.”

Haridusfondi esimesed kaks toetust on seotud hea hariduse tagamisega meie järelkasvule. Kevade lõpus toetati ASÕPi ehk asendusõpetajate programmi, mis lahendab olulist kitsaskohta Eesti haridussüsteemis, milleks on leida asendusõpetajad sadadele koolitundidele.

 

Head Uudised GoodNews