1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Ida-Tallinna Keskhaigla Magdaleena üksus värvus 24 tunniks kollaseks, et avaldada toetust vähihaigetele lastele
Ida-Tallinna Keskhaigla Magdaleena üksus värvus 24 tunniks kollaseks, et avaldada toetust vähihaigetele lastele

Ida-Tallinna Keskhaigla Magdaleena üksus värvus 24 tunniks kollaseks, et avaldada toetust vähihaigetele lastele

15. veebruaril on rahvusvaheline vähihaigete laste päev, mille sümbolina kasutatakse kogu maailmas kuldset linti, näidates toetust ja solidaarsust lapseea vähi vastasele võitlusele. Kuld on väärtuslik metall, nii nagu meie lapsed on kõige kallim vara ja sümboliseerib teekonda, mis tuleb lapsel koos vähiga läbi käia.

„Avaldame rahvusvahelisel vähihaigete laste päeval toetust kõikidele lastele ja noortele, kes on pidanud vähihaigusega kokku puutuma. ITK töötab iga päev vähihaigete ja nende lähedaste parema heaolu nimel. Võitleme koos,“ ütles ITK onkoloogiaosakonna juhataja, dr Kristiina Ojamaa, lisades, et haiglas ravivad ITK onkoloogid enim hilisteismelisi ja silmakasvajatega lapsi.

Ida-Tallinna Keskhaigla on ühinenud vähihaigete laste toetuskampaaniaga, mis toimub esmaspäeval, 15. vebruaril. Selleks valgustakse pühapäeva õhtust kuni esmaspäeva õhtuni Magdaleena üksuse Pärnu mnt-poolse seina kuldkollaselt.

Eestis aitab vähihaigeid lapsi ning nende vanemaid Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liit, kes kutsub ettevõtteid vähihaigete laste toetuseks valgutama sel õhtul oma hooneid kuldkollastes toonides.

Head Uudised GoodNews