1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. ILUS TEGU I Hendrik Sal-Saller tervitas Ida-Tallinna Keskhaigla ämmaemandaid
ILUS TEGU I Hendrik Sal-Saller tervitas Ida-Tallinna Keskhaigla ämmaemandaid

ILUS TEGU I Hendrik Sal-Saller tervitas Ida-Tallinna Keskhaigla ämmaemandaid

Laulja, isa ja abikaasa Hendrik Sal-Saller esitas täna kolm laulu, millega avaldas tänu ämmaemandatele, kes oma tööd tehes jagavad hoolt tulevaste emade ja nende laste elule ja tervisele.

Üllatusesinemine toimus täna kell 14 Ida-Tallinna Keskhaigla sünnitusmaja hoovis, kell 14.21 sündis samas majas juba uus laps, tüdruk.

Alates maikuu algusest kuni täna hommikuni oli Ida-Tallinna Keskhaigla naistekliiniku sünnitusmajas ilmavalgust näinud 26 poissi ja 20 tüdrukut. Eelmisel aastal sündis siin 4218 last.

Ida-Tallinna Keskhaigla naistekliiniku ämmaemandusjuhi Vivian Arusaare sõnul tähendab tänasel päeval ämmaemandaks olemine oluliselt rohkemat, kui vaid lapseootel naiste tervise jälgimist, nõustamist ja sünnitusel abistamist.

Ämmaemand on tervishoiuspetsialist, kes nõustab ja toetab naisi läbi terve elukaare – oleme nõuandjateks ja tervise hoidjateks ka neil keerukatel hetkedel, kui pereplaneerimine ja laste sünd ei kulge ootuspäraselt, või tuleb seljatada mõni tõsisem haigus.

Tähtis roll meie ametis on koostööl –  kolleegidest hoolides, investeerides teadmistesse ja oskustesse, loome käsikäes patsientide ja nende lähedastega, naiste- ja lastearstidega naistele ja peredele mälestusi, mis on täis heaolu ja südamerahu.

Täna tähistatakse üle maailma rahvusvahelist ämmaemanduspäeva. Ida-Tallinna Keskhaigla ämmaemandad tervitavad tänasel päeval kõiki ämmaemandaid üle Eesti!

Head Uudised GoodNews