1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. IRONMANi triatlonfestival kogus asenduskodu laste jaoks pea 2000 eurot
IRONMANi triatlonfestival kogus asenduskodu laste jaoks pea 2000 eurot

IRONMANi triatlonfestival kogus asenduskodu laste jaoks pea 2000 eurot

Fotol: Seve Ehituse AS-i esindaja Henri Enniste, TÜK Lastefondi esindaja Kaiu Kostabi ning SiS IRONMAN 70.3 Otepää esindaja Ain-Alar Juhanson.

Eile andis SiS IRONMAN 70.3 Otepää triatlonifestivali korraldusmeeskond SA TÜK Lastefondile üle rahvusvahelise triatlonifestivali raames asenduskodu laste toetamiseks kogunenud annetussumma 1860 eurot.

Annetussumma saadi kokku 4. augustil triatlonfestivali osana toimunud viiekilomeetrise distantsiga Seve Ehituse heategevusjooksu osalustasudest. Rahaga toetatakse asenduskodu lastele psühholoogilise toe pakkumist. Oma panuse heategevusse andsid ka IRONMAN 70.3 Otepää hea tahte saadikud Raivo E. Tamm ja Märt Avandi, kes samuti heategevusjooksust osa võtsid.

SiS IRONMAN 70.3 Otepää triatlonfestivali üks peakorraldajatest Ain-Alar Juhanson kinnitab, et heategevusjooks on olnud ja jääb triatlonifestivali osaks. “Selle kaudu saame pakkuda kõigile võimaluse teha veidi sporti ning pöörata tähelepanu ja toetada Lastefondi tegevust,” ütleb ta.

Lastefondi strateegiajuht Küllike Saar peab spordi kaudu heategevusse panustamist parimaks võimaluseks seda teha, sest see võimaldab teha kaks heategu korraga – heateo enda tervisele ja heateo abivajajatele, kelleks antud juhul on asenduskodulapsed.

“Asenduskodudes viibivate laste psühholoogiline nõustamine on väga vajalik ja võiks olla riiklikul tasandil piisaval hulgal kättesaadav, sest iga laps, kes satub asenduskodusse vajab just emotsionaalset lisatuge, et olukorraga hakkama saada ning see abi ei saa olla juhuslik ja ühekordne, vaid peab olema tihe ja järjepidev,” räägib Saar.

“Nende laste toetamiseks on meil Seve heategevusjooksu raames kaks suurepärast partnerit Seve Ehituse ja IRONMANi tiimi näol, kellele oleme väga tänulikud ja loodame, et meie koostöö saab kestma aastaid,” lisab ta.

3.-6. augustini toimunud Baltimaade suurimal triatlonifestivali programm hõlmas Zoot avaveeujumist, Seve Ehituse heategevusjooksu, SiS IRONMAN 70.3 Otepää triatloni, Pombel IRONKIDS lastevõistluseid ning lühitriatlonit. Avatud on sporditarvete laat. Ainukesel IRONMAN sarja triatlonil osales rohkem kui 900 triatleeti 35 riigist.

Eile toimunud pressikonverentsil esitleti IRONMAN Tallinn 2018 võistluse toimumist 4. augustil ning tehti kokkuvõtteid SiS IRONMAN 70.3 Otepää võistlustest. Järgmisel aastal toimub IRONMAN 70.3 Otepää võistlus 16.06.2018.

Head Uudised GoodNews