1. Avaleht
  2. Heategu
  3. Janno Puusepa Fond kutsub ostma jõulukingituseks püsiravimit haigele mehele
Janno Puusepa Fond kutsub ostma jõulukingituseks püsiravimit haigele mehele

Janno Puusepa Fond kutsub ostma jõulukingituseks püsiravimit haigele mehele

Janno Puusepa Fond kutsub aitama Stein-Anders Rasmusseni, kellel diagnoositi ALS.

Stein-Anders on alles 51 aastat vana täis elujõus mees, kes töötas veel kuni viimase hetkeni kaubikujuhina ja viis inimeste kodudesse pakke laiali. Eelmise aasta alguses tekkis tal kõnehäire. Mälu hakkas tuhmuma ja tekkis üliemotsionaalsus – töökas mees võis iga väiksemagi pisiasja peale nutma hakata. Diagnoositi amüotroofiline lateraalskleroos.

Stein-Andersit aitaks ravim nimega Edaravone, mis leevendab ALS-i kulgu. Heade inimeste ja ravimiameti abiga on Stein-Anders saanud seda proovida ja tulemused on olnud positiivsed. Kuna haigekassa seda ei kompenseeri, siis jääb see patsiendi, annetuste ja fondi kanda. Ühe 28-päevase ravikuuri maksumus on umbes 1300 eurot, kuid hea ja odavam oleks seda tellida ühekorraga rohkem.

„Oleme olnud alati „isetegijad“, mis tähendab, et kui on vaja remonti teha või põldu künda, siis pole kunagi kedagi vaja olnud appi palgata. Nüüd on paraku asjad teisiti. Oleme olnud abielus üle 32 aasta, peres on kolm last, kes nüüd oma elusid üles ehitavad. Nad on alati meie jaoks olemas. Lisaks loomulikult ka sõbrad ja sugulased. Hetkel Stein-Andersil käed ei kuula sõna ja jalad nõrgavõitu, rääkimine null, suhtlus käib tahvliga,“ ütleb Stein-Andersi naine Anne-Ly. „Me ei ole siiski maha matnud lootust, et imesid ju juhtub… Aeg-ajalt on küll tunne, et nüüd enam ei jaksa, aga see läheb jälle mööda ja jaksame jälle.“

Janno Puusepa Fond on avatud annetusteks. Selgitusse tuleks lisada „Stein-Anders“. “Alati võib Facebookis kommentaaridesse ka head soovid kirja panna, lugu jagada, arvamust avaldada ja kõvasti trotsist jalgu vastu maad trampida, et keegi kuskil üleval lõpuks kuuleks ja reageeriks,” kirjutab Janno Facebookis.

MTÜ Janno Puusepa Fond
EE184204278605413008

Head Uudised GoodNews