1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Jõgevale ehitatavasse luteri koguduse kirikusse saab soetada nimelise trepiastme
Jõgevale ehitatavasse luteri koguduse kirikusse saab soetada nimelise trepiastme

Jõgevale ehitatavasse luteri koguduse kirikusse saab soetada nimelise trepiastme

Jõgevale ehitatavasse EELK koguduse kiriku torni on võimalus osta nimelisi trepiastmeid.

EELK Jõgeva koguduse õpetaja Georg Glaase sõnul paigaldatakse tulevase kiriku torni saja astmega trepp.

“Platvormi läbipaistev pealisosa on tellitud Leedust. Selle valmimisele järgneb akende ja trepiastmete paigaldamine ning siseviimistlustööd. See kõik tagab selle, et pääs üles torni ja kavandatud vaateplatvormile oleks olemas. Kuna aga trepi valmistamine on kulukas, saavad soovijad osta endale astme, millele paigaldatakse nimeplaadid. Juba on broneeritud 19 astet (numbrid 1-15, 18, 21, 86, 100). Kogudus on otsustanud, et nimeplaadiga trepiastme eest on soovituslik annetus eraisikutelt 300, asutustelt ja firmadelt 500 eurot,” ütles ta.

Annetusi kiriku ehituseks või nimelise trepiastme soetamiseks (selgitus: annetus nimelise trepiastme jaoks, nimi, soovitud number) saab teha EELK Jõgeva koguduse kontole EE 601010220239609220, mis asub SEB pangas.

„Esimene nimeline trepiaste on pühendatud Jõgeva koguduse asutajaliikmele Airi Rütterile (1947-2016),” ütles koguduse juhatuse esimees Mare Rosin. Airi Rütter oli üle paarikümne aasta Jõgeva kultuurikeskuse juhataja. 1990. aastate algul loodud EELK Jõgeva koguduse jumalateenistused toimusidki esimestel aastatel kultuurimajas. Alates 1997. aasta detsembrist on jumalateenistusi peetud kiriklas, mis on ümber ehitatud kunagisest lastesõimest.

Viimastel aastatel on elluviimisel idee ehitada uus torniga kirik vana veetorni alale, mis kuulub Jõgeva kogudusele juba 1997. aastast.

“Veetorn ja seda ümbritsev ilus park annavad palju erilisi võimalusi. Eriti kui ka linn on huvitatud suuremast kontserdisaalist ja mitmest muust tegevusest, mida saaks koguduse juures teha,” kirjutatakse EELK Jõgeva koguduse kodulehel.

Üheks abistajaks ja koostööpartneriks Jõgevale uue kiriku ehitamisel on majandustegelane ja riigikogu liige Aivar Kokk, kes möödunud pühapäeval sai koostööle panustamise eest tänuroosi Jõgevat külastanud Soome sõpruskoguduse esinduselt.

Jaan Lukas

Head Uudised GoodNews