1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. “JÕULUTUNNELI” JA SINU HEATEGU I Elustamislaud jõuab Narva Haigla sünnitusosakonda
“JÕULUTUNNELI” JA SINU HEATEGU I Elustamislaud jõuab Narva Haigla sünnitusosakonda

“JÕULUTUNNELI” JA SINU HEATEGU I Elustamislaud jõuab Narva Haigla sünnitusosakonda

Möödunud aastal ERR heategevusliku projekti “Jõulutunnel” raames koguti annetustena raha Sünnitusmajade Fondi toetuseks, et soetada Eestimaa haiglatele elustamislaudu ja kuvööse. Elustamislauad on nüüdseks Eestisse jõudnud ning esimene neist antakse sümboolselt üle Narva Haiglale 9. septembril.

Eelmise aasta detsembris koguti ERR “Jõulutunneli” ja heade annetajate abiga üle 300 000 euro. Selle summaga soetas Sünnitusmajade Fond elustamislaudu Eesti sünnitusmajadele ja haiglate sünnitusosakondadele ning Kuressaare Haigla sai kuvöösi. 9. septembril kohtub Sünnitusmajade Fondi juhatus Narva Haiglas haigla juhtkonna ja Narva linnapeaga, et anda sümboolselt üle tšekk, mis tähistab elustamislaua kohalejõudmist Narva.

Avatus heategevusele inspireerib ja annab lootust

Sünnitusmajade Fondi tegevjuht Laine Randjärv märkis, et inimeste ja organisatsioonide avatus heategevusele on see, mis inspireerib ja annab lootust. Laine Randjärv väljendas siirast tänu kõigile, kes projektis osalesid: „Sünnitusmajade Fondi ja kõigi Eesti sünnitusosakondade nimel täname südamest kõiki annetajaid, kes keerulisel ajal leidsid võimaluse meid toetada. “Jõulutunneli” kaudu kogutud raha läks 100% meditsiiniseadmete ostuks ja meil on suur au neid nüüd haiglatele üle anda.”

Sümboolne on see, et esimene elustamislaua antakse üle just piirialal asuva Narva linna haiglale. Narva Haigla juht Üllar Lanno rõhutas selle sündmuse tähtsust Narva haigla jaoks ning avaldas siiras tänu nii projekti algajateke kui ka kõigile, tänu kellele see ettevõtmine võimalikuks sai, märkides, et: „Kuigi vastsündinute  elustamislaud jõudis haiglasse juba juuli lõpus, on meil suur au, et Sünnitusmajade Fond otsustas alustada nende oluliste laudade 9 kuud kestvat eri haiglatele üleandmist just siit, Narva haigla, naistekliinikust.”

Sünnitusmajade Fondi patroon Sirje Karis lisas: “Iga sünd on eriline ja sel erilisel ajal vajab iga naine enda ümber turvalisust ja soojust. Seetõttu on eriti oluline, et meie sünnitushaiglatel oleks kaasaegne meditsiinitehnika, mis kindlusetunnet annab. Täname südamest kõiki meie annetajaid!”

Monika Kuzmina Hea sõna saadik, GoodNews looja ja meediapartner