1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Kalendrimüügiga toetatakse haavata saanud sõdureid
Kalendrimüügiga toetatakse haavata saanud sõdureid

Kalendrimüügiga toetatakse haavata saanud sõdureid

puzzle-heart-1440815-1-mScoutspataljon korraldab tänavu juba neljandat aastat heategevusliku kalendrimüügi, millest kogutud tulu läheb Eesti vigastatud võitlejate ühingu toetuseks.

Heategevusliku kalendri projekti eestvedaja, Scoutspataljoni lahingtoetuskompanii ülema kapten Rauno Viitmanni sõnul alustas ta 2012. aastal kalendri tegemist eesmärgiga saata selge sõnum vigastatutele, et väeosas nende peale mõeldakse. “Pärast erinevate variantide kaalumist, millises formaadis haavatud sõdurite toetuseks korjandust teha, langes valik kalendri kasuks, sest Scoutspataljonil  veel oma kalendrit ei olnud,” ütles kapten Viitmann.

Sel aastal trükiti kalendreid tuhat tükki ning neid saab soetada väeosadest, Kaitseliidu malevatest ning Gladiuse ja Jagdhofi militaar- ja jahindustarvete poodidest. Müügikohtade nimekiri täieneb.

Kapten Viitmanni sõnul on aasta-aastalt on kalendrite müük edenenud. “Sel aastal on eesmärk kalendrid läbi müüa hiljemalt Vabariigi aastapäevaks,” ütles kapten Viitmann.

Uuendusena pani projektile õla alla Eesti kaitsetööstusliit, kelle abiga kaeti väljaandmiskulud. Kaitsetööstusliidust toetasid kalendri väljaandmist firmad Milrem ja Defendec.

Kaitseväeteemalised humoorikad illustratsioonid on kalendrile teinud endine Scoutspataljoni võitleja Küllo Lumi.

Head Uudised GoodNews