1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Kanal 2 suur heategevussaade “Jõulusoov“ kutsub üles aitama nõrgemaid meie seas
Kanal 2 suur heategevussaade “Jõulusoov“ kutsub üles aitama nõrgemaid meie seas

Kanal 2 suur heategevussaade “Jõulusoov“ kutsub üles aitama nõrgemaid meie seas

“Jõulusoov” tuleb appi lastele, kes kannatavad iga päev erakordselt karmi ja ebaõiglase haiguse käes, et üheskoos nende elu paremaks muuta: kolmel õhtul järjest jõuavad ekraanile kolm erilist lugu.

“Teinekord jääb mõne mure leevendamine just raha taha. Pühadeaeg on näidanud Eesti rahva suurt ja heldet südant. Üheskoos panustades saame muuta endast nõrgemate elu paremaks ja selleks ongi “Jõulusoov” käima lükatud,” ütleb saatejuht Keili Sükijainen.

Tänane lugu viib Pärnumaale, kus elab pealtnäha täiesti tavaline, rõõmsameelne ja tragi 13-aastane Romen. Vähesed teavad aga, et terve elu on teda vaevanud äärmiselt karm ja haruldane haigus, mis kahjustab eelkõige tema kopse – tsüstiline fibroos. Seni elas poisi perekond teadmises, et nende lapse jaoks ei ole maailmas ravi olemas. Nüüd on arstid avastanud kindla ravimi, mis poissi aitaks, ent selle eest tuleb ainuüksi ühes kuus välja käia 18 000 eurot ja haigekassa seda veel ei rahasta.

Tanel

Homne lugu rullub lahti Saaremaal, kus elab 17-aastane Tanel. Elu ei ole Taneliga hell olnud: haruldase geenirikke tõttu, mida leidub maailmas vaid 40 inimesel, on noormees ratastooli aheldatud. Juba lapsena kaotas Tanel ootamatu terviserikke tõttu ema ja mõne aasta eest röövis karm tööõnnetus tema isa. Vaatamata kõigele on Tanel saanud kasuema abiga juba käekõrval kõndima, kuid vajab täiesti jalule saamiseks meie kõigi abi.

Neljapäeval on “Jõulusoov” Valgamaal, kus elab kolmas abivajaja, 7-aastane Ragnar. Särasilmne väike poiss ei ole päris tavaline laps, kes käib 1. klassis, vaid vajab abi kõigega oma elus. Arengult on ta pooleaastase imiku tasemel. Tema vankumatu kalju on noor ema Ragne, kes näitab ehedalt, kui kõikevõitev on ema armastus. Mitmete saatuselöökide kiuste tugeva tiimina edasi läinud perekond unistab üle kõige invaliftist, mis aitaks aina kasvavat ja kosuvat Ragnarit ja tema ema nende kodus.

Ragnar

Annetusnumbrid on juba avatud. Kui helistate annetusnumbril 9002205, annetate 5 eurot; 9002210 helistades annetate 10 eurot ja numbrile 9002225 helistades annetate 25 eurot. Annetuse saab teha ka MTÜ Kanal 2 Heategu arveldusarvele EE272200221074700429.

Iga annetatud euro läheb otse Kanal 2 Heategu MTÜ kontole ja seda kasutatakse sihipäraselt nende abistamiseks, kelle jaoks saates raha kogutakse.

Foto: Konstantin Sednev / Postimees Grupp

Heategevussaade “Jõulusoov” on Kanal 2-s alatest tänasest kolmel õhtul järjest kell 20. Stuudios hoiavad muusikalist meeleolu täna Liis Lemsalu ja Ivo Linna.

Head Uudised GoodNews