1. Avaleht
  2. Heategu
  3. Kiievi lastehaigla Ohmatdõt sai Tallinna Lastehaigla Toetusfondi abiga EEG aparaadi
Kiievi lastehaigla Ohmatdõt sai Tallinna Lastehaigla Toetusfondi abiga EEG aparaadi

Kiievi lastehaigla Ohmatdõt sai Tallinna Lastehaigla Toetusfondi abiga EEG aparaadi

Tallinna Lastehaigla Toetusfond saatis Kiievi lastehaiglasse Ohmatdõt annetajate toel soetatud elektroentsefalograafia (EEG) aparaadi, mille maksumus on 80 324 eurot. Tegemist on 64 kanaliga Natus Quantum EEG aparaadiga koos kõigi vajalike lisadega. Lisaks saadeti Ohmatdõti haigla lastele mitu kastitäit maiustusi ning ettevõtte TY Nordic annetatud mänguasju.

Saadetise üle andmine Kiievi lastehaiglas. Kkeskel Kiievi lastehaigla meditsiiniala direktor Serhiy Chernyshuk, paremal Ukraina abiorganisatsiooni Leleka MTÜ asutaja Inna Karaulshchikova

„Olime šokeeritud 8. juulil 2024 toimunud Venemaa julmast raketirünnakust Kiievi lastehaiglale ning otsustasime paluda Eesti inimeste abi ning teha haigla toetuseks annetusi,“ lausus Tallinna Lastehaigla Toetusfondi juhataja Inna Kramer. „Tsiviilhaigla purustamine on niivõrd kohutav, et selle jaoks on raske sõnu leida, me teeme omaltpoolt kõik, mida suudame, et aidata taastada haigla tegevus mingilgi määral. Kuna purustused olid massiivsed, siis on selge, et haigla täielikuks taastamiseks on abivajadus sadu kordi suurem. Täname südamest Eesti inimesi, kes on leidnud võimaluse Ohmatdõti haiglat toetada ning saavad ka edaspidi toetustega jätkata.“

Kuna purustused olid massiivsed, siis on selge, et haigla täielikuks taastamiseks on abivajadus sadu kordi suurem. Täname südamest Eesti inimesi, kes on leidnud võimaluse Ohmatdõti haiglat toetada ning saavad ka edaspidi toetustega jätkata.

Inna Krameri sõnul teeb Tallinna Lastehaigla Toetusfond tihedat koostööd Ukraina saatkonnaga Eestis ning Ukraina abiorganisatsiooniga Leleka MTÜ, kes aitasid saadetise Ukrainasse toimetada. 2022. aastal saatsime Ohmatdõti haiglasse samuti meditsiiniseadmeid, toona ligi 270 000 euro väärtuses.

Ohmatdõt on Ukraina suurim lastehaigla, kus ravitakse aastas üle 18 000 lapse. Rünnaku ajal oli haiglas 624 last ning ligi 200 töötajat. Raketirünnaku tõttu hävines peaaegu täielikult haigla toksikoloogiaosakond ning suur osa onkohematoloogia laboratooriumist, mis on ainus omataoline Ukrainas. Väga suuri purustusi said intensiivraviosakond, operatsiooniblokk, kirurgia- ja onkoloogiaosakond ning traumapunkt. Mitmed osakonnad tegutsevad purustuste tõttu praegu teistes Kiievi haiglates.

Väga suuri purustusi said intensiivraviosakond, operatsiooniblokk, kirurgia- ja onkoloogiaosakond ning traumapunkt. Mitmed osakonnad tegutsevad purustuste tõttu praegu teistes Kiievi haiglates.

EEG (elektroentsefalograafia) aparaati kasutatakse aju elektrilise aktiivsuse uuringuks. EEG on oluline uuring epilepsia diagnoosimisel ja ravi efektiivsuse hindamisel. Lisaks kasutatakse seda uuringut abistava meetodina erinevate mitteepileptiliste hoogude ja arenguhäirete põhjuste väljaselgitamisel.

Kuidas aidata?

Kiievi lastehaigla vajab väga ka EMG ehk elektromüograafia aparaati, kuna eelmine hävis raketirünnakus. EMG aparaat on mõeldud lihas- ja närvitegevuse mõõtmiseks. Sellega saab teha erinevaid neurofüsioloogilisi uuringuid ja raviprotseduure.

Annetusi EMG aparaadi soetamise toetuseks Kiievi Ohmatdõti haiglale saab teha Tallinna Lastehaigla Toetusfondi pangakontodele või Toetusfondi kodulehe kaudu, lisades juurde märksõna „Kiievi lastehaigla“.

Link annetamiseks Toetusfondi kodulehe kaudu on leitav SIIT.

Tallinna Lastehaigla Toetusfondi annetuskontode numbrid pankades:

  • Makse saaja: Tallinna Lastehaigla Toetusfond
  • Makse selgitus: Kiievi lastehaigla
  • Swedbank EE142200221001137609
  • SEB EE481010220026847017
  • Luminor EE921700017000265265
  • LHV EE677700771001364621
  • Coop Pank EE614204278617991000

Annetustelefonide numbrid:

  • 900 7705 / 5 €
  • 900 7710 / 10 €
  • 900 7715 / 25 €

Annetusalgatus keskkonnas “Ma armastan aidata“.

 

Head Uudised GoodNews