1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. KIRIK ON PALJU ENAMAT KUI LIHTSALT HOONE I Pirita linnaosa valitsus toetab Mähe kiriku helitehnika soetamist
KIRIK ON PALJU ENAMAT KUI LIHTSALT HOONE I Pirita linnaosa valitsus toetab Mähe kiriku helitehnika soetamist

KIRIK ON PALJU ENAMAT KUI LIHTSALT HOONE I Pirita linnaosa valitsus toetab Mähe kiriku helitehnika soetamist

Pirita linnaosa valitsus toetab Mähe kiriku saali helivõimenduse soetamist.

“Kogudus planeerib saali helivõimenduse osta ja linnaosavalitsus on otsustanud kogudust toetada,” ütles Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat.

Mähe kirikusse on plaanis paigaldada korralik helisüsteem: osta mikrofonid, kõlarid, võimendus. Mähe kirikus toimuvad jumalateenistused, piiblitunnid, tasuta kontserdid. “Mähe kirikus on väga hea akustika, kuid nii kontsertide korraldamiseks kui ka jumalateenistuste läbiviimiseks on vajalik kvaliteetne helitehnika,” sõnas Mähe koguduse pastor Ruudi Leinus.

„Kirik on palju enamat kui lihtsalt hoone – kirik on nii kogukonnaelu keskus kui ka kultuurielu keskus. Mähe kirikus toimuvad kontserdid, kirik pakub erinevaid tegevusi ja lööb kaasa kogukonna ettevõtmistes,” sõnas Liinat ja lisas, et tal on erakordselt hea meel toetada Mähe pühakoda, mis tänavu sügisel tähistab 80. asutamisaastapäeva. Linnaosavanema sõnul on kirik saanud kogukonnalt palju positiivset tagasisidet ja toonud kokku inimesi eri eluvaldkondadest.

Mähe palvemaja pühitseti 1. oktoobril 1939 ja tegutses 1950. aasta septembrini. Siis palvemaja suleti, torn lõhuti ja maja ehitati ümber korteriteks. 2017. aastal algas maja taastamine kirikuks, mille tulemusena sai maja tagasi torni koos ristiga, välja ehitati veevarustus ja kanalisatsioon, uuendati elektrivarustust jne. Kirik taaspühitseti detsembris 2017.

Head Uudised GoodNews