1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Doonorid ja Sõbrad
  4. KOOS AITAME ROHKEM! Moodusta verekond, et sõpruskonnaga ühiselt verd loovutada
KOOS AITAME ROHKEM! Moodusta verekond, et sõpruskonnaga ühiselt verd loovutada

KOOS AITAME ROHKEM! Moodusta verekond, et sõpruskonnaga ühiselt verd loovutada

Regionaalhaigla verekeskus käivitab oktoobrist verekonna projekti, kutsudes inimesi, kelle üheks ühiseks eesmärgiks on verd loovutades abivajajaid aidata moodustama oma verekonda, sest koos aitame rohkem!

Verekond on grupp ehk seltsing veredoonoreid, kes loovutavad verd koos, tehes sellest ühise ettevõtmise ja heateo. Oma verekonda võib leida liikmeid pere ja sõprade seast, töölt, koolist, huviringist, sporditrennist, laulukoorist ja mujalt. Verekonna liikmete arv ei ole piiratud.

Regionaalhaigla verekeskuse juhataja dr Riin Kullaste selgitab, miks verekonna projekt käivitati: „Meil on toredaid kogemusi, kus meile tullakse töökollektiivide, seltside või sõpruskondadega ühiselt verd loovutama. Neil kordadel on meie verekeskus alati rõõmsat siginat-saginat täis ning oleme inimestel saanud tagasisidet, et koos on hulga toredam ning ka julgustavam verd andmas käia. Need vahvad kogemused andsid meile tõuke käivitada verekonna projekti, et rohkem inimesi käiks ühiselt head tegemas.“ Dr Kullaste sõnul annab verekonnana tegutsemine lisaks hea võimaluse toetada neid, kes üksinda tulla ei tihka, lisades: „Pealegi – ühiselt jagatud rõõm aitamisest on mitmekordne. Inimesed, kes ka muidu üksteise seltsi hindavad, leiavad uue koosolemise vormi, millest sünnib midagi palju enamat.“

Lisaks sõpruskondadele ja peredele, pooldab verekeskus igati, kui verekonna moodustavad ühe asutuse töötajad, sest on ju see ettevõttele positiivseks reklaamiks ning näitab ettevõtte sotsiaalset vastutustundlikkust. Samuti võib verekondi olla mitu ja asutusesiseselt tekkida väike võistlusmoment.

Kui mõte ühiselt verd loovutada Sind kõnetab, siis tegutse järgmiselt:

  • Leia oma verekonda liikmeid pere ja sõprade seast, töölt, koolist, huviringist jm.
  • Pange oma verekonnale nimi.
  • Registreerige oma verekond verekeskuses, kas täites elektroonilise registreerimisvormi, kirjutades verekeskus@regionaalhaigla.ee  või helistades 617 3002.
  • Esindage entusiastlikult oma verekonda, käies regulaarselt verd loovutamas verekeskuses (Ädala 2) ja DoonoriFoorumis (Narva mnt 5) ning jagades seda sotsiaalmeedias #verekond.

Kord aastas teeb verekeskus kokkuvõtted ning autasustab usinamaid verekondi.

Täpsema info leiab verekeskuse kodulehelt

Head Uudised GoodNews