1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Kultuuriministeeriumi kantsler Tarvi Sits osaleb UNESCO maailmakonverentsil
Kultuuriministeeriumi kantsler Tarvi Sits osaleb UNESCO maailmakonverentsil

Kultuuriministeeriumi kantsler Tarvi Sits osaleb UNESCO maailmakonverentsil

Kultuuriministeeriumi kantsler Tarvi Sits on Mehhikos Méxicos, kus esindab Eestit UNESCO maailmakonverentsil MONDIACULT 2022. Konverents võtab fookusesse kultuuri panuse ühiskonna sotsiaalsesse ja majanduslikku arengusse, samuti kestliku arengu eesmärkide saavutamisesse.

„Paistame maailmas silma sellega, et tegeleme eesrindlikult kultuuri digitaliseerimisega. Oma pärandi laialdaselt digitaalselt kättesaadavaks tegemisega loome eeldused pärandi pikaajaliseks säilitamiseks ning valdkondade vaheliseks koostööks. Näeme praegu Ukrainas, kuidas Venemaa hävitab järjekindlalt kultuuripärandit, ja peame andma endast kõik, et seista üheskoos  pärandi ja kultuuri edendamise eest kogu maailmas,“ ütles kantsler Tarvi Sits konverentsil peetud sõnavõtu järel.

Konverentsil toimuvad arutelupaneelid trendidest kultuuripoliitikas, lähiaastate väljakutsetest ja prioriteetidest. Eesti osaleb arutelusessioonis, mis keskendub kultuurivaldkonna tugevdamisele ja loovisikute toimetuleku toetamisele erinevate kriiside taustal, kasutades selleks ka digitehnoloogiate pakutavaid võimalusi. Konverentsil osalevad pea kõikide UNESCO liikmesriikide delegatsioonid.

Tänavu möödub 40 aastat esimesest MONDIACULT konverentsist Mehhikos. Edaspidi plaanitakse UNESCO liikmesriikide kultuuriministrite konverentsi korraldada regulaarselt iga nelja aasta järel.

  • 1945. aastal loodud ning tänaseks 193 liikmesriigiga UNESCO on ÜRO eriorganisatsioon, mille eesmärk on aidata kaasa rahu ja julgeoleku tagamisele maailmas, edendades rahvusvahelist koostööd hariduse, kultuuri, teaduse, IKT ja meedia vallas. Eesti võeti UNESCO liikmeks 1991. aastal.

Lisaks osales kantsler visiidi jooksul Rahvusvahelise Kultuurinõukogude ja -agentuuride Föderatsiooni  (IFACCA) 8. peaassambleel. IFACCA on ülemaailmne kultuuripoliitikaga tegelevate institutsioonide võrgustik, kuhu kuulub liikmeid enam kui 70 riigist. Eesti on föderatsiooni liige 2018. aastast. Samuti kohtus kantsler Eesti aukonsuliga Mehhikos Claude Le Brun’iga, et arutada võimalusi Eesti ja Mehhiko kultuurisidemete tihendamiseks.

Head Uudised GoodNews