1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. LAHE! G4S loob vabatahtlike päästjate suurtoetajana eeskuju
LAHE! G4S loob vabatahtlike päästjate suurtoetajana eeskuju

LAHE! G4S loob vabatahtlike päästjate suurtoetajana eeskuju

Turvaettevõttest G4S sai täna vabatahtlike päästjate suurtoetaja. Sõlmiti pikaajaline sponsorlusleping, mille raames toetatakse Päästeliidu tegevust ning alustati koostööd vabatahtlike ühingutega – nüüdsest on võimalik, et G4S kliendi suitsuanduri häiresignaali võivad turvatöötaja asemel kontrollima saabuda hoopis vabatahtlikud.

„Soovime väga panustada kogukonna turvalisusesse ning usaldame Päästeliitu, tehes seda nendega üheskoos. Eestit saabki turvalisemaks muuta igaühe kaasabil. Siin on üle saja vabatahtliku päästeseltsi, kes hoiavad oma kogukonna turvalisust ja G4Sil paikneb üle Eesti 75 patrulli. Koostöös suudame kiiremat abi pakkuda järjest rohkematele inimestele,“ ütles G4S Eesti juhatuse liige ja valvedivisjoni direktor Villu Õun.

Päästeliidu tegevjuht Kaido Taberland on kindel, et sellega pandi alus suurimale ohutusalasele koostööle Eestis. „Me tegutseme mõlemad turvalisema Eesti nimel ning G4S loob eraettevõtjana sotsiaalse vastutustunde loojana eeskuju.“ Päästeliidu soov on järjest enam juurutada mujal Euroopas levinud tava, kus vabatahtlikku päästet toetavad eelkõige ettevõtted, lisas Taberland.

Samal ajal koostöölepingu sõlmimisega tutvustas G4S innovaatilist ja nutikat suitsuanduriteenust Nublu, mis on nime saanud Jaan Rannapi 1972. aastal avaldatud lasteraamatus tegutsenud tuletõrjekoeralt. Tegemist on suitsu- ja vinguanduriga, mis edastab automaatselt häireteavituse turvaettevõtte juhtimiskeskusesse, kes saadab olukorda kontrollima patrulli või vabatahtlikud päästjad. Koostööleppe kohaselt hüvitab turvaettevõte vabatahtlikele väljasõiduga tekkivad kulud.

Head Uudised GoodNews